Summit UE pentru redresarea economiei țărilor europene. Germania, dispusă să participe cu bani mai mulți la bugetul Uniunii
Germania este pregătită, „în spiritul solidarității", pentru „contribuții mult mai importante" la bugetul Uniunii Europene, pe o perioadă limitată, pentru a combate efectele pandemiei de coronavirus, a promis joi Angela Merkel, înaintea unui summit cu partenerii europeni, scrie AFP.
„Un plan european de relansare economică ar putea susține relansarea în cursul următorilor doi ani și lucrăm la el", a adăugat cancelarul, în fața deputaților germani, înainte de a participa, joi după-amiază, la o reuniune a liderilor celor 27 de țări membre care are ca temă identificarea de soluții la criza economică provocată de pandemie.
Această contribuție „mai importantă" va fi valabilă, a adăugat Merkel, pentru "o perioadă limitată".
Cancelarul a explicat la începutul săptămânii că bugetul UE ar putea fi majorat în anii imediat următori pandemiei în fața consecințelor economice și sociale ale crizei economice.
23 aprilie
Premierul Ludovic Orban declară că poate fi mărită capacitatea de testare în România
Primul ministru a fost joi într-o vizită de lucru la Institutul Cantacuzino alături de miniștrii Apărării și Sănătății, Nicolae Ciucă și Nelu Tătaru.
Cu această ocazie, Ludovic Orban a subliniat că institutul, aflat acum în subordinea MApN, are o capacitate de 500 de teste pentru coronavirus pe zi, capacitate care poate fi crescută în funcție de necesități.
„Ne-am pus la curent cu situația și cu proiectele institutului. Vă voi spune pe scurt, în privința laboratorului în care se fac testări pentru Covid - are o capacitate de 500 de teste pe zi care poate fi crescută în funcție de necesități", a arătat Ludovic Orban.
De la prima depistare a unei persoane infectate cu noul coronavirus, România a făcut 106.000 de teste și a depistat peste 9.000 de cazuri. Sunt 527 de decese.
Despre capacitatea de testare a României au existat dezbateri ample, din care a reieșit că în prima lună s-a testat foarte puțin, cu doar câteva zile în care au existat în jur de 2.000 de teste, ajungându-se, în ultimele două săptămâni, și la 5.000 de teste pe zi.
De asemenea, la începutul pandemiei, România avea un singur aparat și un singur centru de analize, iar în acest moment există 59 de asemenea centre, atât la stat, cât și la privat, iar numărul de aparate a crescut și el. Estimarea premierului Orban este de 8.000 de teste/zi, în condițiile în care România se apropie de vârful prognozat al pandemiei de coronavirus, la finalul lui aprilie sau începutul lui mai.
- By Dora Vulcan
România - Un angajat al Penitenciarului Giurgiu, contact al polițistului de penitenciare testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 pe 17 aprilie, a primit confirmarea infectării cu noul coronavirus, transmite Administrația Națională a Penitenciarelor.
- By Dora Vulcan
România - Bilanțul deceselor a ajuns la 524. Una din victime avea 39 de ani
Facebook Forum