Linkuri accesibilitate

5 lucruri despre coronavirusul din China
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00

CORONAVIRUS LIVEBLOG. Date și fapte verificate, din România și din lume

12 mai. Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în lume a depășit 4,25 milioane, iar cel al deceselor este de peste 287.000, în condițiile în care mai mult de 1,5 milioane de oameni s-au vindecat. În România sunt confirmate 15.588 de cazuri și 982 decese.

19:30 27.2.2020

Autoritățile le cer românilor să nu intre în panică. Cei care au suspiciuni că au contactat virusul trebuie să sune la 112, iar cei care doresc doar să solicite informații despre coronavirus sunt sfătuiți să apeleze linia TelVerde 0800800358​.

Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române le cere în premieră enoriașilor să nu mai sărute icoanele din biserică, „persoanele putând săruta icoanele din propria casă”, arată un comunicat al patriarhiei

Ce s-a întâmplat până acum:

22:43 27.2.2020

PSD își amână congresul programat pentru sâmbătă, 29 februarie, din cauza coronavirusului. PSD spune că prioritară este siguranța oamenilor și invocă responsabilitatea delegaților la congres, în majoritatea lor aleși locali din toată țara, care ar fi implicați în gestionarea măsurilor de pe plan local pentru „prevenirea răspândirii infectării” cu COVID-19. De fapt, PSD recunoaște că ar fi un pericol să se adune în număr atât de mare la un loc și invocă sfatul specialiștilor, spunând că „e un gest de responsabilitate”, pe care și l-ar dori „preluat de întreaga clasă politică”, pentru că „prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice”.

10:39 28.2.2020

ROMÂNIA - Bilanțul oficial al momentului - 1 persoană depistată, 8.238 de persoane aflate în izolare la domiciliu și 199, aflate în carantină.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a dat publicității aceste statistici, precizând că nu s-a mai depistat prezența coronavirusului la o nouă persoană, cu excepția tânărului din Gorj, care se află sub supravegherea medicilor de la Spitalul Matei Balș din București.

Oficialul din Ministerul Sănătății a anunțat că emag, compania de shopping online, oferă statului un milion de măști chirurgicale.

Autoritățile sunt pe cale să achiziționeze noi echipamente necesare pentru ținerea sub control a coronavirusului - termoscannere, pentru depistarea persoanelor febrile la punctele de frontieră, camere de izolare cu temperatură negativă, cu care vor fi dotate spitalele unde urmează să fie aduse persoanele care vor fi depistate pozitiv la teste.

De asemenea, se caută și achiziționarea echipamentelor de protecție de unică folosință - măști, mănuși și salopete, care vor fi distribuite atât personalului medical, dar și populației (mai cu seamă măștile chirurgicale, dispărute în ultimele zile din farmacii)

12:17 28.2.2020

GLOBAL - Virusul s-a răspândit în mai multe țări, Noua Zeelandă, Belarus și Lituania, Nigeria (primul caz în Africa sub-sahariană) raportând primele cazuri de îmbolnăviri.

În China și în Coreea de Sud continuă să fie cele mai multe cazuri - China a raportat peste 300 de noi contaminări, în scădere, și 44 de morți, numărul total al deceselor din această țară ajungând la 2.788. În Coreea de Sud, însă, sunt 571 de îmbolnăviri raportate în ultimele 24 de ore.

ITALIA a ajuns la 655 de persoane depistate, din care 56 sunt în stare critică, iar numărul deceselor se ridică la 17.

În Europa peste 20 de țări au raportat prezența virusului, iar în Franța și Germania numărul celor depistați a ajuns la peste 40, urmate de Spania, cu 26 de cazuri, cele mai multe fiind diagnosticate la hotelul de lux din Tenerife, aflat în carantină.

  • Bursele din întreaga lume sunt în scădere, iar economia Chinei ar putea înregistra, potrivit estimărilor, cea mai mare scădere din ultimii 20 de ani.
  • Consiliul de Securitate al ONU a decis ridicarea câtorva sancțiuni economice impuse regimului din Coreea de Sud, pentru a înlesni combaterea coronavirusului. Autoritățile de la Phenian continuă să susțină că nu există cazuri depistate pe teritoriul țării vecine cu China.
  • Toți pasagerii și echipajul de pe vasul de croazieră Diamond Princess, unde rata de contaminare a fost de peste 800 de persoane, au fost evacuați de pe nava care s-a aflat în carantină în apele Japoniei.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG