114.000 de oameni au fost spitalizați în Spania
Spitalele spaniole au primit de la începutul epidemiei de coronavirus 114.081 de persoane care s-au aflat în stare gravă și au avut nevoie de asistență medicală, au anunțat autoritățile de la Madrid.
Spania a tratat cazurile ușoare acasă, doar oamenii în stare delicată au fost internați.
În cele 43 de zile de la declararea stării de urgență în această țară, este pentru prima dată când se anunță aceste cifre, care nu cuprind însă și Madridul, cel mai afectat oraș de Covid19.
A crescut din nou numărul morților în Spania, luni fiind anunțate 331 de decese noi, față de 288, câte se înregistraseră duminică. Totuși, trendul pare să fie descrescător în Spania, țara în care s-au raportat 229.000 de îmbolnăviri și 23.000 de decese.
Spania are o populație de aproximativ 47 de milioane de locuitori.
Carantina se relaxează în Italia. Din 4 mai
Autoritățile italiene au anunțat planul de relaxare a măsurilor de carantină impuse în urmă cu șapte săptămâni pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în țara în care până acum s-au îmbolnăvit de Covid 19 aproape 200.000 de oameni și au murit peste 26.000
4 mai este data la care vor intra în vigoare câteva înlesniri în cazul circulației și reluarea câtorva activități economice, considerate strategice.
Premierul Giuseppe Conte a spus că vor fi permise vizitele între rudele apropiate, dar cu puțini membri ai familiei.
Parcurile, fabricile se redeschid, nu însă și școlile, care rămân închise până în septembrie.
Măsurile au fost anunțate odată cu cea mai scăzută înregistrare a numărului de decese din ultimele săptămâni . Duminică au fost raportate în Italia 260 de noi decese, cea mai mică rată de la 14 martie. Totalul este acum de 26,644 de morți, cel mai mare din Europa. Datele, furnizate de universitatea Johns Hopkins, arată că sunt 197,675 cazuri confirmate în Italia.
Ce măsuri de relaxare se aplică. Etapa a II a
Permisiunea de a se deplasa în interiorul unei regiuni - dintr-un oraș în altul
Înmormântările vor permite prezența a maximum 15 persoane apropiate, cu recomandarea să se țină în spații deschise
Sportivii, dar și persoanele care doresc, se pot antrena nu doar în apropierea caselor, dar și în arii mai mari, cu condiția să fie în aer liber
Barurile și restaurantele se redeschid doar pentru comenzi, oricine le poate ridica (până acum se făceau comenzi online cu distribuție), însă mâncarea se consumă doar acasă sau la birou
Coaforul, saloanele de înfrumusețare, barurile și restaurantele se pot redeschide la 1 iunie
Se deschid magazinele mici, de comerț cu amânuntul, dar nu și supermarket-urile. Acestea din urmă, alături de muzee și biblioteci, se redeschid pe 18 mai.
De pe 18 mai se pot antrena si sportivii care activează în echipe. Nu este însă un anunț care să indice reluarea jocurilor din Serie A, nici chiar cu stadioanele fără spectatori.
Măsurile de distanțare socială vor continua și în lunile care urmează, a anunțat premierul Conte, care a adăugat că serviciul religios în prezența credincioșilor rămâne interzis. Oamenii trebuie să stea la o distanță de 1 metru unul de celălalt.
„Dacă nu respectăm măsurile, curba (îmbolnăvirilor) revine, crește numărul morților și vom avea pierderi ireversibile pentru țara noastră”, a spus premierul italian. „Dacă iubiți Italia, păstrați distanța!”, a mai spus el.
Șeful guvernului de la Roma a mai arătat că, în cazul în care se va reveni la un trend ascendent al răspândirii coronavirusului, se vor aplica din nou restricții dure.
El a asigurat populația că vor exista măști la un preț de 50 de eurocenți, purtatul acestui echipament de protecție fiind obligatoriu pe stradă și în case, atunci când vorbim de reuniunile de familie care vor include persoanele în vârstă.
Medicul-șef al unui spital din Rusia a căzut de la etajul V.
Se opunea tratării într-o clădire a spitalului a bolnavilor de coronavirus.
O doctoriță care era directorul medical al unui spital siberian pentru veterani se află la terapie intensivă „în stare gravă” după ce a căzut de la fereastra biroului său, aflat la etajul V. Potrivit unui post local de televiziune din Krasnoiarsk, doctorița a căzut de la etaj în timp ce vorbea la telefon cu șeful regional pentru sănătate, Boris Nemik, despre transformarea uneia dintre clădirile spitalului în zonă dedicată pacienților de Covid19.
Doctorița care a căzut de la fereastră se opunea vehement unei astfel de idei.
Potrivit estimărilor oficiale, la 27 aprilie numărul cazurilor de infecție cu coronavirus depistate în Rusia a ajuns la 87.147, mai multe decât China, dintre care 794 sunt decese.
Școlile, grădinițele și universitățile rămân închise până la toamnă. Cursurile rămân online
Elevii de clasa a VIII a și a XII-a sunt singurii care revin, pentru a susține examenele de capacitate și de bacalaureat
Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că grădinițele, școlile și universitățile nu se vor mai redeschide în actualul an școlar. Singura excepție - elevii din anii terminali care reven în școli între 2 și 12 iunie, în număr restrâns, de maximum 10 copii, pentru a fi pregătiți pentru examenele finale.
Astfel, anul școlar 2019/2020 va fi încheiat în modul de învățământ la distanță, prin cursuri online, cu medii încheiate de acum.
- Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a și Bacalaureatul se vor desfășura după calendarul stabilit, dar cu păstrarea unor reguli de prevenție pentru a elimina riscul unei răspândiri a pandemiei.
De asemenea, președintele Iohannis a anunțat că s-a decis, împreună cu autoritățile, modificarea intervalului orar în care persoanele peste 65 de ani pot ieși din casă. Astfel, vârstnicii vor avea două intervale orare - dimineața între ora 7 și 11, și seara de la 19 la 22.
Facebook Forum