Linkuri accesibilitate

Coronavirus. China anunță 15.152 de cazuri noi, un număr record


Spitalul din Wuhan, Hubei

Autoritățile sanitare din China au anunțat joi că sunt 14.840​ de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, COVID-19, numai în provincia Hubei, epicentrul epidemiei, față de o medie de 3.000 de cazuri pe zi în această săptămână, explicația oficială fiind că a fost adoptată o altă modalitate de efectuare a testelor. Și numărul deceselor anunțate în Hubei este aproape dublu: 242 într-o zi.

În toată China, numărul de cazuri noi a fost urcat la 15.152 în ultimele 24 de ore, potrivit Associated Press.

La nivelul întregii țări, bilanţul epidemiei arată până acum aproape 60.000 de cazuri confirmate şi 1.367 de decese.

Comisia de sănătate din Hubei a început să utilizeze scanări tomografice computerizate (CT), care dezvăluie infecțiile pulmonare, pentru a confirma cazurile de virus și a le izola mai repede, a transmis Reuters.

Noile testări sunt utilizate doar în provincia Hubei, unde au apărut primele cazuri de coronavirus.

O mare parte a populației acuză de mai multe săptămâni autorităţile locale că au reacţionat cu întârziere la apariția bolii, notează AFP.

Cel mai înalt oficial al Partidului Comunist Chinez (PCC) din Hubei, secretarul Jiang Chaoliang, a fost demis, joi, din funcţie. Principalul oficial comunist din orașul Wuhan, Ma Guoqiang, a fost, de asemenea, demis.

Nemulţumirea populaţiei s-a accentuat după decesul, la vârsta de 34 de ani, al lui Li Wenliang, unul dintre primii medici care au lansat un avertisment legat de apariţia epidemiei. Acuzat că răspândeşte "zvonuri", medicul chinez a fost el însuşi infectat cu noul coronavirus.

Între timp, Vietnam a plasat în carantină o comună cu 10.000 de locuitori,din apropierea capitalei Hanoi, după ce au fost confirmate cinci cazuri de coronavirus.

În Hong Kong, autoritățile au decis să nu deschidă școlile, elevii rămânând în vacanță până pe 15 martie. Autoritățile iau în calcul lansarea unui program de învăţare online în această perioadă.

În Hong Kong, unde locuiesc aproximativ 7,4 milioane de locuitori, au fost confirmate 50 de cazuri de coronavirus. O persoană a decedat.

Temerile legate de răspândirea COVID-19 i-au determinat pe organizatorii Salonului Auto de la Barcelona să anuleze evenimentul din acest an, care era programat în perioada 24-27 februarie.

A fost amânat, pe termen nedeterminat, și Marele Premiu al Chinei de Formula 1, care urma să aibă loc la Shanghai, pe 19 aprilie.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG