Linkuri accesibilitate

Coronavirus. Coreea de Sud reia adunările publice și evenimentele


Un cuplu și-a dat job temporar măștile de protecție pentru a face o fotografie într-un parc de distracții din Seul
Un cuplu și-a dat job temporar măștile de protecție pentru a face o fotografie într-un parc de distracții din Seul

Începând de miercuri, 6 mai, „adunările şi evenimente vor fi din nou permise, cu condiţia să fie puse în aplicare măsuri de dezinfectare", a anunţat duminică premierul sud-coreean Chung Sye-kyun în timpul unei şedinţe de guvern, potrivit Reuters.

Amânat din cauza epidemiei, noul sezon competiţional pentru anumite sporturi profesionale, printre care baseball şi fotbal, urmează să înceapă în următoarele zile.

De asemenea, guvernul va anunţa datele pentru redeschiderea şcolilor în această săptămână, care ar trebui să apară la jumătatea lunii mai, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap, preluată de Reuters.

Coreea de Sud este una dintre primele ţări în care epidemia s-a răspândit rapid, după China, unde a apărut.

Măsurile foarte stricte de distanţare socială respectate pe scară largă de populaţie au fost puse în aplicare la începutul lunii martie.

Multe evenimente, concerte, meciuri au fost anulate sau amânate, muzeele au fost închise şi serviciile religioase interzise.

Coreea de Sud a recenzat duminică 13 noi cazuri de infecţie, ceea ce a ridicat totalul la 10.793, potrivit Centrului coreean pentru controlul bolilor.

De la apariţia primului caz de boală COVID-19 în ţară, la mijlocul lunii februarie, aproximativ 250 de persoane au murit.

Coreea de Sud pare să fi reuşit să ţină sub control cu succes epidemia după o amplă campanie de depistare şi identificare a persoanelor care au fost în contact cu purtătorii virusului.

XS
SM
MD
LG