Linkuri accesibilitate

Doi români cu coronavirus, în stare stabilă, 48 de persoane în carantină, aproape 8.000 în izolare


Un băiat purtând mască de protecție împotriva coronavirusului
Un băiat purtând mască de protecție împotriva coronavirusului

Dintre cele trei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României doar doi pacienți mai sunt purtători ai virusului, starea lor fiind staționară, potrivit ultimei comunicări a Ministerului Sănătății.

  • Prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus, bărbatul din județul Gorj, a fost declarată vindecată după ce două teste, efectuate la un interval de 24 de ore distanță unul față de celălalt, au ieșit negative.

  • Pacientul internat la Timișoara nu prezintă simptome, iar simptomele prezentate de pacientul internat la Cluj-Napoca sunt ameliorate.


În acest moment, la nivel național, sunt 49 de persoane în carantină și 7.893 de persoane în izolare la domiciliu. Față de cifrele comunicate sâmbătă, 29 februarie 2020, pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, este înregistrată o scădere. Aceasta rezultă din faptul că persoane introduse inițial în izolare au ieșit din perioada de incubație a virusului, de 14 zile.

De asemenea, aceleași date sunt valabile și pentru membrii familiilor acestor persoane. Practic, sunt luate în evidență sau scoase din evidență și persoanele care fac parte din familia celor suspectați că ar fi putut contacta virusul și care au urmat aceleași proceduri de izolare.


Faptul că inițial numărul persoanelor aflate în autoizolare s-a raportat la declaranți, față de care s-au realizat raportările și li s-a pus în vedere autoizolarea împreună cu membrii familiei, iar după primirea alertelor din Italia actualizarea datelor s-a realizat prin raportare la toți membrii familiei aflați în autoizolare, mai spuneSănătății.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG