Linkuri accesibilitate

Coronavirus. Italia anunță patru decese. În China s-a ajuns la 2.592


Catedrala din Milano a fost închisă

Cu peste 79.000 de cazuri confirmate în lume, infecția cu coronavirus a dus la decesul a 2.592 de persoane în China, în afara acesteia cele mai multe decese sunt raportate în Iran - 12, în vreme ce Italia, cu cele mai multe îmbolnăviri din Europa, a anunțat, luni, al patrulea deces.

O evidență a ultimelor cifre raportate de autoritățile naționale de sănătate, publicată de Associated Press, arată că sunt 2.592 de decese în China și aproximativ 77.150 de cazuri confirmate, cele mai multe în provicia centrală Hubei.

Alte state și regiuni care au raportat decese sunt:

  • Iran: 43 de cazuri înregistrate, 12 decese
  • Hong Kong: 74 de cazuri, 2 decese
  • Coreea de Sud - 833 de cazuri, 7 decese,
  • Italia - 152 de cazuri confirmate, 4 decese
  • Japonia: 838 de cazuri, fiind incluse cele 691 de persoane infectate, aflate la bordul navei de croazieră ancorate în portul Yokohama, 4 decese raportate,
  • Taiwan - 28 de îmbolnăviri, 1 deces,
  • Franța - 12 cazuri, 1 deces,
  • Filipine - 3 cazuri, 1 deces.

Alte state europene, precum Germania, Marea Britanie, Belgia, Spania, dar și Statele Unite, Australia și Canada au raportat cazuri de coronavirus.

5 lucruri despre coronavirusul din China
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00

În total, coronavirusul s-a răspândit în 34 de țări sau regiuni, în afara Chinei.

Locuitorii din două regiuni, Lombardia și Veneto, situate în nordul Italiei, au fost sfătuiți să stea în casă, duminică fiind 11 orașe plasate în carantină.

La miezul nopții, s-a închis și Carnavalul de la Veneția, mai devreme cu două zile, în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului.

Până pe 1 martie, şcolile şi universităţile vor fi închise, iar toate manifestaţiile vor fi anulate în regiunea Veneto, unde au fost înregistrate cel puţin 25 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

În Lombardia, au fost înregistrate peste 90 de cazuri, majoritatea în orașe mici din zona rurală, însă au fost raportate infecții și în Milano și Torino.

Primarul din Milano a luat şi el decizia de a închidere şcolile şi universităţile pentru o săptămână. Domul din Milano a fost, de asemenea, închis.

În Orientul Mijlociu, cele mai multe cazuri și decese sunt înregistrate în Iran - 43 de cazuri, 12 decese. Cele mai multe infecții sunt în orașul Qom, loc de pelerinaj.

Armenia și-a închis granița cu Iranul timp de două săptămâni și a suspendat traficul aerian, potrivit unui anunț al prim-ministrului Nikol Pashinyan, postat duminică pe Facebook și preluat de Reuters.

O măsură similară, închiderea graniței terestre și suspendarea traficului aerian, a luat și Turcia.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG