Linkuri accesibilitate

CORONAVIRUS. Medicamentul care-i poate vindeca pe cei infectați: Favipiravir


 COVID-19
COVID-19

Ministrul Științei și Tehnologiei din China Zhang Xinmin a declarant că medicamentul japonez făcut de Fujifilm Toyama Chemical ar putea să-i ajute pe bolnavii de Covid-19 să se facă bine.

Favipiravir este un medicament anti-gripal care a fost aprobat de autoritățile japoneze în 2014.

În 2016, Japonia a furnizat Favipiravir, cunoscut și ca Avigan, ca ajutor de urgență pentru Ebola, atunci când această epidemie a izbucnit în Guinea, potrivit Reuters.

China a autorizat fabricarea acestui medicament de către Zhejiang Hisun Pharmaceutical pentru a-i trata pe adulții suferinzi de gripă.

Luna trecută, ziarele chinezești au scris că Favipiravir a primit aprobarea de a fi folosit într-o terapie experimentală împotriva Covid-19.

În Japonia, doctorii au folosit acest medicament în studii clinice pe bolnavii de coronavirus cu simptome moderate, în speranța că în acest fel va fi oprită multiplicarea virusului. Totuși o sursă din Ministerul Japonez al Sănătății sugerează, potrivit The Guardian, că medicamentul nu este efficient pentru pacienții cu simptome grave.

Favipiravir are nevoie de aprobarea guvernului japonez pentru a fi folosit la scară largă pentru pacienții infectați cu Covid-19, fiindcă acest medicament a fost creat pentru vindecarea gripei. Un oficial din domeniul sănătății a precizat pentru cotidianul japonez Mainichi Shimbun, că acest tratament ar putea fi aprobat cel mai devreme în luna mai, „dar dacă rezultatle clinice întârzie, atunci și autorizarea medicamentului va întârzia”

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG