Linkuri accesibilitate

Coronavirus: Ministrul de interne cere românilor să evite deplasările, dacă nu sunt necesare. Vela devine, de luni, al doilea om în stat


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat duminică, după anunțul legat de instituirea stării de urgență, de luni, că un grup de lucru a făcut propunerea către premier cu măsurile ce se impun. Totodată, ministrul a cerut ca deplasările să fie făcute doar dacă sunt neapărat necesare.

"Începând de aseară o echipă de la toate ministerele am lucrat non-stop pentru a trimite premierului pentru aprobare notă de fundamentare ce va fi prezentată președintelui în vedere emiterii decretului. Vreau să fac un apel a calm, este momentul să fim uniți, toleranți, suntem și vom fi la datorie, starea de urgență ne permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru gestonarea situației", a spus ministrul.

Acesta a completat: "fiecare dintre noi poate contribui la reducerea riscului de propagare și de îmbolnăvire. Vă rog să evitați deplasările care nu sunt necesare, contactul cu alte persoane, informați-vă din surse oficiale, a mesajelor scrise de oameni inconștienți sau care au interese obscure. Situația este sub control, am suspendat transporutrile din Italia, am închis școlile, am limitat întâlnirile publice".

În situația declarării stării de urgență, ministrul de Interne, Marcel Vela, care conduce DSU, va putea emite ordine cu valoare de lege, a explicat, pentru Mediafax, vicepremierul Raluca Turcan. Astfel, se vor facilita procedurile de achiziție și aprovizionare pentru combaterea coronavirusului.

„Știu că instituirea stării de urgență presupune pentru toți schimbarea modului de viață, dar și un moment de frică sau de neînțelegere. Trebuie să conștientizăm cu toții că acest lucru este spre binele nostru, al tuturor”, a mai spus Vela în conferința de presă de la sediul MAI.

Alte măsuri anunțate de ministrul de Interne:

  • Se extinde carantina pentru toți cei sosiți din țările carantinate;
  • Obligația ITM-urilor de a verifica modul de implementare a deciziei privind decalarea programului de lucru;
  • Se suspendă până pe 31 martie organizarea târgurilor de mașini.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG