Linkuri accesibilitate

Coronavirus: Record de noi cazuri într-o singură zi în Statele Unite


Morminte pentru victimele coronavirusului, Brazilia
Morminte pentru victimele coronavirusului, Brazilia

Coronavirusul continuă să se extindă pe continentul american. Dacă Statele Unite a înregistrat miercuri un record de noi îmbolnăviri, în America de Sud numărul cazurilor s-a triplat doar în ultima lună.

Peste 35.900 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în 24 de ore, ridicând numărul total al contaminărilor pe teritoriul american la circa 2,4 milioane, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

Miercuri a fost depăşit recordul anterior, care data de pe 25 aprilie, când au fost raportate 34.203 de noi cazuri.

Numărul deceselor înregistrate în ultima zi s-a ridicat la 756, în timp ce totalul se apropie de 122.000.

Aproape jumătate din cele 50 de state americane au cunoscut o creştere a numărului de cazuri în ultimele două săptămâni, iar unele dintre acestea, ca Texas şi Florida, afişează recorduri cotidiene în numărul de cazuri înregistrate.

America de Sud continuă, la rândul său, să înregistreze cifre în creștere de noi îmbolnăviri și decese, fiind principalul focar al lumii.

Cazurile de COVID-19 din America Latină s-au triplat în ultima lună, a anunţat Organizaţia Pan Americană pentru Sănătate (PAHO).

Luna trecută am anunţat că regiunea noastră a devenit noul epicentru al pandemiei”, a spus dr. Carissa Etienne în timpul unui briefing de presă.

De atunci, cazurile de COVID-19 din America Latină s-au triplat acum de la aproape 690.000, câte erau în 23 mai, la peste 2 milioane astăzi”, a continuat oficialul.

Brazilia a depăşit 1 milion de cazuri COVID-19, alăturându-se Statelor Unite ca fiind singura ţară din lume care a depăşit acest prag”, a spus Etienne.

Cu toate acestea, directorul PAHO a avertizat că guvernele se confruntă cu presiuni pentru a ridica restricţiile impuse, chiar dacă transmisia virusului este în creştere.

În tot acest timp, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că lumea ar urma să ajungă săptămâna viitoare la pragul de zece milioane de cazuri de COVID-19, în contextul în care epidemia nu a atins încă vârful în regiunea Americilor.

În cursul primei luni a acestei epidemii au fost semnalate mai puţin de 10.000 de cazuri către OMS. În cursul ultimei luni, au fost semnalate aproape patru milioane de cazuri", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă virtuale.

Pornită la finalul lui 2019 din China, pandemia de coronavirus a produs numeroase victime când s-a extins în Europa începând cu finalul lui februarie, pentru ca în prezent să aibă epicentrul în America de Sud.

În România, miercuri au fost raportate 321 de noi infectări ce duc totalul la nivel național la 24.826. Până la ultimul bilanț oficial, 1.555 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citește și:

Poți face COVID-19 de două ori? Comunitatea științifică nu are un răspuns sigur

XS
SM
MD
LG