Linkuri accesibilitate

Opt noi cazuri de coronavirus, toate în București


UPDATE -La scurt timp după informarea oficială referitoare la cele noi cazuri de depistări ale virusului, autoritățile au anunțat că și un al doilea român venit zilele trecute din Israel a fost depistat pozitiv cu Covid-19. Astfel, numărul îmbolnăvirilor este de 25. Peste 40 de persoane au fost supuse în ultimele ore testelor și se așteaptă rezultatul analizelor.

Inițial, autoritățile au anunțat că au fost depistate șapte noi cazuri de coronavirus - toate în București, numărul de îmbolnăviri ajungând, astfel, la 24 în România.

Au fost confirmate pozitiv trei persoane care au legătură cu fostul polițist, de 60 de ani, internat de mai multe zile la Spitalul Gerota. Este vorba despre membri ai familiei și se pare că ar fi vorba și de un minor.

O altă persoană s-a aflat în legătură cu primul pacient depistat cu Covid 19 din București.

De asemenea, alți trei bucureșteni au fost depistați pozitiv la testul de coronavirus, după ce s-au întors din Israel, Germania și Marea Britanie, a anunțat Centrul de Comunicare Strategică.

Până astăzi, 10 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 25 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

COMUNICATUL GRUPULUI DE COMUNICARE STRATEGICĂ

„Astăzi, au fost confirmate 8 cazuri noi de infectare cu COVID-19 (coronavirus), toate în București. Dintre acestea, 3 sunt contacți ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 ieri, 9 martie, în București, unul este contact al primei persoane diagnosticate cu COVID-19 în București, iar 2 au călătorit recent în Israel, unul în Germania și unul în Marea Britanie.

Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

 • Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 107 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
 • Vă informăm că, până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
 • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
 • Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.”

Cei 8 pacienți confirmați marți cu coronavirus:

 • 1. Femeie de 31 ani din județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.
 • 2. Bărbat de 32 de ani din București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
 • 3. Femeie de 30 de ani, gravidă, din București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.
 • 4. Copil de 3 ani din București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
 • 5. Femeie de 36 de ani din București, care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la Institutul Matei Balș.
 • 6. Femeie de 35 ani din București, care s-a întors în 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la Institutul Matei Balș.
 • 7. Bărbat de 34 ani din București, care s-a întors în 27 februarie din Londra, s-a prezentat cu simptomatologie la Institutul Matei Balș.
 • 8. Femeie de 41 de ani, care s-a întors din Germania, Munchen, în 7 martie. S-a prezentat cu simptomatologie la Institutul Matei Balș.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG