Linkuri accesibilitate

România înregistrează al 48-lea caz de coronavirus


O femeie de 20 de ani din București este raportată de autorități ca fiind al 48-lea pacient cu coronavirus în România. Ea a fost în contact direct cu prietenul său, care este șoferul unui pacient internat la Spitalul Gerota.

Reamintim că Europa Liberă publică informații verificate despre pandemia de coronavirus.Toate știrile actualizate în timp real din țară și din lume sunt pe LIVEBLOGUL nostru.

Nu este clar, din informațiile oferite de autorități, dacă este vorba despre același polițist pensionar care a mințit că a fost plecat în Israel și care a stat internat în spitalul cu condiții speciale al MAI. De la această sursă s-au îmbolnăvit până acum familia, prietena, un coleg de serviciu al fiului acestuia, angajat la SRI. Spitalul unde este internat a intrat în carantină, iar serviciul pentru evidența populației al Primăriei Capitalei a fost închis după ce prietena pacientului nr. 17, cum mai este numit polițistul pensionar, a anunțat că a fost și ea în Israel.

  • Dintre cei 48 de oameni depistați, șase s-au vindecat și au fost externați.
  • În carantină instituționalizată se află acum 1.450 de oameni care vor fi testați.
  • În autoizolare sunt 12.878 de persoane sub monitorizarea medicilor.

Autoritățile mai anunță că Serbia a suspendat temporar trecerea graniței pe la 7 puncte, la Moldova Nouă, Drobeta Turnu Severin, Porțile de Fier II, precum și în localitățile Valcani, Lunga, Foeni, Naidaș, care sunt doar pentru acces rutier.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG