Linkuri accesibilitate

Primul pacient depistat cu coronavirus în România s-a vindecat și pleacă acasă


Imagine generică dintr-o demonstrație despre condițiile din spitalele cu bolnavi cu coronavirus

Cel de-al doilea test al tânărului din Gorj, primul pacient confirmat în România cu noul coronavirus, este negativ. Tânărul în vârstă de 25 de ani este internat la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Acesta este al doilea test negativ al tânărului și asta înseamnă că poate fi externat.

Pacientul din Gorj care este internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş" a fost retestat, sâmbătă, pentru noul coronavirus. Rezultatul testului este negativ. Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat şi poate fi externat.

Aceasta a fost a doua testare cu rezultat negativ. Primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului a fost făcut vineri.

Bărbatul din Gorj a fost depistat, miercuri, pozitiv la testarea pentru virusul Covid-19.

Familia bărbatului rămâne în continuare în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubaţie a virusului, de 14 zile.

Tânărul din Gorj este unul dintre cei care au intrat în contact cu italianul care a vizitat România şi care a fost confirmat cu noul virus. Acesta, în vârstă de 71 de ani, este monitorizat de medici în Italia.

În România sunt doar trei pacienţi confirmaţi cu Covid-19, iar tânărul din Gorj este unul dintre ei.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG