Linkuri accesibilitate

Coronavirus în România. Solidaritatea Sanitară: guvernul a pierdut controlul


Spitalul Matei Balș

Federaţia Solidaritatea Sanitară a lansat un apel public pentru a ajuta guvernul să recăpete „controlul situaţiei în privinţa salariaţilor din sănătate".

Într-o scrisoare deschisă adresată organismelor profesionale din sănătate, sindicaliştii atrag atenţia asupra faptului că, deşi n-o poate recunoaşte public, „până acum Guvernul s-a dovedit a fi lipsit de controlul situaţiei în privinţa salariaţilor din sănătate".

Sindicaliștii menționează situația critică din Suceava și susțin că „guvernul nu are toate canalele de comunicare necesare pentru o acţiune eficientă”, fiindcă. de multe ori „canalele oficiale sunt bruiate de zgomotele obedienţei sau spaimei unora dintre managerii de spitale, speriaţi să nu fie schimbaţi, ori de intervenţii ale autorităţilor locale, care au în subordinea lor spitale publice” și că unelecazuri, „presa amplifică distorsionările”.

În schimb Federația Solidaritatea Sanitară susține că are „propriile canale de comunicare, care pot culege informaţii adecvate” .

Pe de altă parte, în epistola sindicaliștilor se vorbește despre faptul că membrii Federației „nu sunt suficient informaţi privind procedurile de protecţie”

Federaţia sindicală face referire şi la intenţia autorităţilor de a mobiliza la muncă personalul medical infectat cu coronavirus, dar care nu are simptome:
„Guvernul intenţionează să ne mobilizeze la muncă membrii chiar dacă sunt infectaţi COVID-19. Noi avem expertiza juridică necesară pentru a ne sprijini membrii într-o astfel de situaţie. Dvs. aveţi expertiza necesară pentru a interveni în dimensiunea profesională a problemei”

Potrivit sindicaliştilor, membrii sindicatelor şi ai organismelor profesionale pot evalua rapid lipsurile şi nevoile salariaţilor din sănătate, având infrastructura necesară. De asemenea, pot analiza datele împreună, pentru a identifica problemele şi a le aşeza în ordinea urgenţei, "urmând apoi să stabilim împreună soluţiile adecvate şi căile de implementare a lor".

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG