Linkuri accesibilitate

Coronavirus Spania: 832 de morți în ultimele 24 de ore


Madridul pustiu din cauza coronavirusului

Numărul deceselor înregistrate în Spania din cauza pandemiei de coronavirus a crescut cu 832 în 24 de ore, potrivit celor mai recente cifre oficiale anunţate sâmbătă de Ministerul Sănătăţii, bilanţul total al morţilor din această ţară ajungând astfel la 5.690, potrivit Reuters.

Spania este a doua ţară cu cel mai mare număr de decese asociate COVID-19, după Italia.

Spania a achiziționat teste rapid din China în cadrul unui program de achiziții în valoare de 432 de milioane de euro anunțat miercuri, dar numeroși experți în microbiologie acuză că testele rapid nu sunt și precise.

Spre deosebire Italia, unde 80% din decese au fost în aceleaşi trei regiuni, pe teritoriul spaniol a existat o creştere accelerată a cazurilor în regiuni care nu au fost anterior afectate. Astfel, specialiștii avertizează că situația din Spania riscă să devină mai gravă decât cea din Italia.

Joan Ramon Villalbí, fost preşedinte al Societăţii Spaniole de Sănătate Publică şi de Administrare a Sistemului Medical (SESPAS), consideră că şi diferenţele culturale dintre Spania şi Italia au influenţat această răspândire mai mare a virusului în peninsula Iberică.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG