Linkuri accesibilitate

Spania: 769 de decese în ultimele 24 de ore. Numărul cazurilor - 64.059


Medicii spanioli mută un pacient infectat cu coronavirus
Medicii spanioli mută un pacient infectat cu coronavirus

Bilanțul deceselor din Spania a atins o nouă valoarea record după ce autoritățile au anunțat, vineri, că alte 769 de persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore.

Astfel, numărul total al deceselor ajunge la 4.858, o valoare ce este depășită doar de Italia unde au fost înregistrate 8.215 decese.

Până în acest moment, autoritățile spaniole au confirmat 64.059 de cazuri de COVID-19. Din numărul total de pacienți, 4.165 sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă, în timp ce alți 9.537 au fost declarați vindecați, conform El Pais.

Consiliul de Miniștri se va reuni vineri într-o ședință extraordinară în care va fi aprobată prelungirea stării de urgență până la 11 martie.

Prelungirea stării de urgență cauzată de pandemia de coronavirus a fost votată în noaptea de miercuri spre joi de către Parlamentul de la Madrid.

Spania a achiziționat teste rapid din China în cadrul unui program de achiziții în valoare de 432 de milioane de euro anunțat miercuri, dar numeroși experți în microbiologie acuză că testele rapid nu sunt și precise.

Spre deosebire Italia, unde 80% din decese au fost în aceleaşi trei regiuni, pe teritoriul spaniol a existat o creştere accelerată a cazurilor în regiuni care nu au fost anterior afectate. Astfel, specialiștii avertizează că situația din Spania riscă să devină mai gravă decât cea din Italia.

Joan Ramon Villalbí, fost preşedinte al Societăţii Spaniole de Sănătate Publică şi de Administrare a Sistemului Medical (SESPAS), consideră că şi diferenţele culturale dintre Spania şi Italia au influenţat această răspândire mai mare a virusului în peninsula Iberică.

XS
SM
MD
LG