Linkuri accesibilitate

Corpul de Control face verificări la INSP privind siguranţa sistemelor informatice


Premierul arătase miercuri că a descoperit mai multe probleme în comunicarea legată de campania de vaccinare și testare
Premierul arătase miercuri că a descoperit mai multe probleme în comunicarea legată de campania de vaccinare și testare

Corpul de control al primului-ministru va efectua verificări la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) cu privire la siguranţa sistemelor informatice gestionate la nivelul instituţiei.

Corpul de Control al Prim-Ministrului, în urma sesizărilor primite, desfăşoară o verificare la Institutul Naţional de Sănătate Publică referitoare la siguranţa sistemelor informatice gestionate la nivelul instituţiei”, a anunţat Guvernul.

Demersul ar fi fost iniţiat în urma mai multor tentative de accesare frauduloasă a Registrului vaccinărilor.

Controlul ar avea legătură cu un atac informatic la registrul electronic național de vaccinare și nu cu scandalul recent privind persoanele care ar fi fost vaccinate în afara platformei de vaccinare.

Miercuri, premierul arătase că a descoperit mai multe probleme în comunicarea legată de campania de vaccinare și testare. El le-a cerut ministrului Voiculescu și lui Valeriu Gheorghiță să explice datele apărute în spațiul public pentru a elimina orice speculație.

Florin Cîțu a precizat că nu are vreo problemă cu informațiile prezentate de ministerul Sănătății în legătură cu campania de vaccinare și testare, dar că sunt alte instituții care au fost deranjate că nu s-a primit avizul pentru publicarea datelor. Șeful Guvernului a cerut celor care au nemulțumiri să își prezinte public poziția.

Surse din Guvern au precizat pentru Europa liberă că serviciile secrete și ministerul Apărării s-au plâns că ministerul Sănătății a luat informațiile din baza de date comună, fără a-i informa despre demersul pe care urmează să îl facă. Aceștia îl acuză pe ministrul Sănătății că nu a cerut avizele necesare pentru publicarea datelor privind centrele de vaccinare.

XS
SM
MD
LG