Linkuri accesibilitate

Costache suspendă exportul paralel de medicamente. Vela a oprit mai multe transporturi la graniță


Ministrul Sănătății Victor Costache a anunțat emiterea, joi, a unui ordin privind suspendarea exportului paralel de medicamente, după ce mai multe tiruri cu medicamente, echipamente și consumabile au fost oprite joi să iasă din țară prin intervenția poliției de frontieră, din ordinul ministrului de Interne Marcel Vela.

”Au fost oprite la granița României nenumărate tiruri, cu zeci de tone de medicamente și de materiale sanitare, care ar fi fost scoase din țară prin export paralel. Am emis acest ordin astăzi, publicat în numărul 202 din Monitorul Oficial, potrivit căruia se supendă temporar distribuția în afara teritoriului României pe o perioadă de șase luni (...) a medicamentelor cuprinse în catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România”, a anunțat ministrul Sănătății Victor Costache.

Ministrul a explicat că, în contextul crizei date de COVID-19, din cauza lipsei medicamentelor și a materialelor de pe piața din Europa, „erau foarte multe echipamente, dispozitive și consumabile care ar fi fost scoase din România dacă transportul nu ar fi fost oprit la graniță” prin intervenția poliției de frontieră și a ministrului Marcel Vela.

XS
SM
MD
LG