Linkuri accesibilitate

Bucureștiul intră în scenariul roșu de la miezul nopții


Bucureștiul intră în scenariul roșu în noaptea de vineri spre sâmbătă deși de două zile a depășit incidența de 3 la mie. În tot acest timp, terasele au fost pline de clienți, fără nicio restricție, fără nicio regulă anti-Covid

Capitala României intră în scenariul roșu după două zile în care rata de infectare a fost de peste 3 la mie.

Vineri, Bucureștiul a ajuns la o incidență de 3,77 și abia după-amiază prefectul a luat decizia intrării oficiale în scenariul roșu, de la miezul nopții, atunci când vor intra în vigoare și noile restricții iar certificatul verde Covid va fi obligatoriu pentru accesul în spații publice.

Subprefectul Capitalei, Antonela Ghiță, a precizat că noile măsuri vor intra în vigoare în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Ce restricții intră în vigoare

  • Adunările publice precum mitingurile și demonstrațiile pot fi organizate cu un număr maxim de 100 de participanți.
  • Restaurantele și cafenelele nu pot primit decât clienți cu certificat verde Covid, care au făcut cele două vaccinuri anti-Covid și doar în limita a 50% din capacitatea spațiului.
  • În sălile de spectacol, concert, proiecții de film nu este permis accesul decât cu certificatul verde, la jumătate din capacitatea sălii.
  • Masca de protecție este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor.
  • Orele de educație fizică nu pot fi făcute decât în spații deschise, dar fără mască de protecție.
  • Competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele cu certificat COVID.

Rata de infectare în Capitală a ajuns vineri la 3,77, față de 3,65 cu o zi în urmă. Incidența cazurilor de Covid-19 a trecut de 3 la mie în București încă de miercuri, dar Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit abia vineri. În tot acest timp, terasele din București au fost pline de clienți, fără nicio restricție de acces.

Iran | Fără bani pentru un sac de orez. Impactul devastator al inflației
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:10 0:00
XS
SM
MD
LG