Linkuri accesibilitate

În prima ședință după explozii, consiliul local Crevedia îi acordă un teren fratelui unui consilier al primarului. Nimic pentru sinistrați


Imagine de ansamblu asupra localității Crevedia după exploziile din 26 august de la o stație GPL a fiului primarului din Caracal.
Imagine de ansamblu asupra localității Crevedia după exploziile din 26 august de la o stație GPL a fiului primarului din Caracal.

Primăria din Crevedia a aprobat marţi o hotărâre în şedinţa Consiliului Local prin care îi dă un teren fratelui unui apropiat al primarului, relatează Antena 3. Consilierul local a declarat că fratele lui vrea să se însoare şi este o prioritate să să se dea acest teren.

„Fratele meu stă în casă la fratele meu momentan. Cât o să-l mai ţină şi unde doarme? Asta nu se spune? El nu a avut casă niciodată, a fost un ajutor şi nu acum de când am venit eu la primărie ca şi consilier. Are cererea făcută de foarte mult timp. Nu s-a pus ieri pe ordinea de zi ieri. Asta e treabă de luni de zile. Nici nu eram eu consilier, n-aveam nicio treabă cu primăria când a fost să îi dea lui loc de casă", a spus consilierul primarului la Antena 3 CNN, după ce fratele său a primit un teren prin decizia consilierilor locali, transmite News.ro

„Copilul ăsta doarme pe o canapea, într-un living la fratele nostru. Ar vrea şi el să se căsătorească. Nu este prioritate?”, a mai spus acesta.

Decizia consilierilor locali din Crevedia vine la câteva zile de la exploziile care au avut loc în weekend la o staţie de GPL din Crevedia şi care a dus la moartea a două persoane şi rănirea a zeci de pompieri. O parte din cei răniţi au fost transferaţi în străinătate, după activarea Mecanismului de Protecţie Civilă la nivelul UE.

După exploziile de la stația GPL au murit doi oameni și au fost distruse 19 case.

Cetățenii Crevediei care au rămas fără case locuiesc temporar în căminul cultural și se spală la dușurile sălii de sport din localitate. Situația lor nu a intrat în discuția consiliului local.

Soțul femeii ai cărei părinți au murit după explozițiile de la stația GPL a fost miercuri încătușat și amendat cu amenda maximă pentru că a filmat cisterna care a ajuns în spatele curții socrilor săi.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG