Tânăra relatează că a mers alături de soțul ei la casa părinților săi pentru a lua anumite lucruri și pentru a hrăni animalele din gospodărie, însoțiți de un pompier și un polițist, care le-a interzis să folosească telefoanele mobile, spunându-le că în zonă încă există risc de explozie.
„Așa se poartă autoritățile după ce am pierdut ambii părinți, noi încercând să hrănim animalele rămase în viață și să luăm niște haine”, a scris tânăra pe Facebook, într-o postare în care a înregistrat și conversația în contradictoriu avută cu reprezentantul forțelor de ordine în civil dar cu insigna de polițist la brâu.
„Acest om a fost trimis de comandantul lor să ne însoțească pâmî la poartă, iar în curte să intre doar domnul pompier. Respect pentru domnul pompier care s-a oferit să ne ajute cu hrănirea animalelor”, scrie Oana Barbu. În schimb, „celălalt om”, spune tânăra, „a intrat să ne spună că trebuie să ne păzească să nu furăm ceva sau să fugim.”
Conflictul s-ar fi finalizat cu amendarea soțului ei, „cu amenda maximă”, după ce a ajuns încătușat de comandant și încă două persoane la secția de poliție, relatează tânăra.
„Într-un final a ajuns soțul meu la secția de poliție încătușat de comandant și încă două persoane, oar pe mine m-a bruscat să ies odată din curte de parcă am fi fost niște criminali fiindcă domnul comandant a fost supărat că am folosit telefonul în condițiile în care și el avea telefonul la el (oare era închis? să nu existe pericolul unei explozii). Așadar, domnul comandat i-a făcut dosar penal și i-a dat amenda maximă soțului meu.”
Poliția din Dâmbovița a reacționat miercuri după ce postarea tinerei a devenit virală și a spus că celor doi tineri li s-a permis accesul în imobilul părinților, pentru a hrăni animalele și a lua câteva documente și că li s-ar fi transmis înainte să intre în gospodăria părinților că nu au voie să filmeze pentru că în zonă încă se fac cercetări.
De altfel, polițistul cu care tânăra a avut o discuție în contradictoriu repeta insisten că încă nu a fost făcută cercetarea la fața locului, dând de înțeles că nu trebuie ca în spațiul respectiv să intervină schimbări.
„Cei doi au fost însoțiți de un polițist și un pompier, iar în momentul în care ar fi folosit telefonul mobil, bărbatului i s-a atras atenția că nu are voie să îl utilizeze, acesta devenind recalcitrant. Astfel, s-a procedat la evacuarea bărbatului din zona respectivă, fiind condus la sediul poliției. Întrucât acesta a adresat expresii jignitoare polițiștilor, a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991”, spune Poliția Română.
Cât privește acuzațiile că femeia ar fi fost bruscată de polițiști, conducerea Inspectoratului de Politie Județean a dispus să fie efectuate verificări în ceea ce privește comportamentul polițiștilor în timpul evenimentului, transmite IPJ Dâmbovița.