Linkuri accesibilitate

Al șaselea deces după exploziile de la stația de GPL din Crevedia


Pacient ars în exploziile de la Crevedia, preluat de serviciile de urgență de la locul tragediei.
Pacient ars în exploziile de la Crevedia, preluat de serviciile de urgență de la locul tragediei.

Un pacient internat cu arsuri pe mai mult de 40% din suprafața corpului la o clinică din Lubeck/Germania, după exploziile unei stații de GPL de la Crevedia, a murit sâmbătă. Este a șasea victimă a tragediei care a avut loc pe 26 august.

În prezent, patru pacienţi cu arsuri în urma exploziilor de la Crevedia mai sunt internați la clinici din străinătate. Unul dintre ei, cu arsuri pe mai mult de 15% din suprafaţa corpului, este internat la Bruxelles. La Milano este un pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, iar la Lubeck este internat un rănit cu arsuri pe mai mult de 30% din trup. Acesta din urmă va fi adus luni în țară și transferat într-un spital din România, anunță Ministerul Sănătății.

Patruzeci și opt de pacienți au fost deja externați: 41 din spitale din România și 7 de la clinici din străinătate: doi de la Berlin, unul de la Bruxelles, doi de la clinică din Graz, unul de la Viena și unul de la Bergen (Norvegia).

Dintre pacienţii aflaţi în străinătate, este în stare critică un bărbat care a fost dus inițial la Milano, cu arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului, transferat apoi la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor. El este intubat, ventilat mecanic și monitorizat intensiv continuu, spun medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, care îi urmăresc evoluția.

Prima persoană care a decedat în urma exploziilor de la Crevedia, din 26 august, a fost un bărbat căruia i-a fost fatal infarctul pe care l-a făcut când şi-a văzut soţia cuprinsă de flăcări. La scurt timp, a murit și soția sa.

Al treilea deces, al unui bărbat de 63 de ani internat la Spitalul Floreasca, cu arsuri pe 90% din corp, a fost anunţat în 31 august.

Pe 4 septembrie, tot la spitalul Floreasca, a murit al patrulea pacient, cu arsuri pe 95% din suprafaţa corpului.

A cincea victimă a exploziilor a fost anunțată pe 5 septembrie - era vorba despre un cetățean de origine nepaleză, care a murit la spitalul „Bagdasar Arseni”. Era printre răniții cu un prognostic rezervat din cauza arsurilor de pe 90% din suprafața corpului.

În urma exploziilor de la Crevedia din 26 august, 50 de persoane au fost duse cu elicopterul sau cu ambulanţele la spitale, iar ulterior alte opt persoane, civili şi pompieri s-au prezentat la camerele de gardă ale spitalelor, a anunţat duminică şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG