Linkuri accesibilitate

Ucraina: Moscova susține că peninsula Crimeea este „parte inalienabilă" a Rusiei


Dmitri Peskov a spus că peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014, nu poate reveni înapoi la Ucraina.
Dmitri Peskov a spus că peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014, nu poate reveni înapoi la Ucraina.

Moscova, prin vocea purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov, a declarat luni că peninsula Crimeea este „parte inalienabilă" a Rusiei, în consecinţă returnarea ei către Ucraina este imposibilă, potrivit Reuters.

„Este o parte inalienabilă a Federaţiei Ruse", a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică.

Întrebat dacă autorităţile ruse îşi pot imagina circumstanţe care ar putea duce la retrocedarea peninsulei, anexată în 2014 de către Moscova, Peskov a răspuns un „nu” categoric.

Reacţia purtătorului de cuvânt al Kremlinului intervine după ce preşedintele american, Joe Biden, a afirmat într-o declaraţie recentă că îşi poate imagina o situaţie de „tranziţie" când s-ar putea produce retrocedarea Crimeii către Ucraina. În aceleași timp, luni, autoritățile de la Beijing au transmis că scopul Chinei este dialogul și ajungerea la pace în Ucraina.

Tot luni, Kremlinul a declarat luni că un plan de pace chinez asupra Ucrainei care îndeamnă ambele părți să convină asupra unei detensionări treptate și avertizează împotriva folosirii armelor nucleare ar trebui analizat în detaliu, ținând cont de interesele tuturor părților, transmite Reuters.

China, care a declarat o alianță „fără limite” cu Rusia cu puțin timp înainte ca Moscova să trimită zeci de mii de militari în Ucraina în urmă cu un an, a cerut vineri o încetare cuprinzătoare a focului în Ucraina, promovând propriul său plan de pace.

XS
SM
MD
LG