Linkuri accesibilitate

Cristian Socol, artizanul programelor de guvernare ale PSD, își anunță plecarea: „Din 2 iulie, un nou capitol”


Cristian Socol și-a anunțat plecarea printr-o postare pe Facebook
Cristian Socol și-a anunțat plecarea printr-o postare pe Facebook

După 14 ani în slujba PSD, Cristian Socol, șeful departamentului pentru politici fiscal-bugetare al formațiunii social-democrate, a anunțat că începând cu data de 2 iulie a început „un nou capitol”.

„The end. 14 ani. Contribuție Programe guvernare 2008, 2012, 2016. Programe prezidențiale 2009, 2014. Programe europarlamentare 2009, 2014, 2019. Sute de propuneri de politici publice fundamentate. Viziune pentru dezvoltare. Succes, eșec, lecții. Stânga a ridicat România. Din 2 iulie, un nou capitol”,a scris Cristian Socol, pe pagina sa de Facebook.

Cristian Socol, ideologul economic al PSD, este economist și predă la Academia de Studii Economice din București. Considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, el este adeptul teoriei „wageledgrowth”, adică o creștere economică bazată pe majorarea salariilor.

Printre cele mai recente propuneri ale sale s-a numărat și idea introducerii unui voucher de 10 lei pentru fiecare elev, în fiecare zi de școală cu prezență integrală. De asmenea, Socol a mai susținut introducerea unui salariu minim brut care să nu mai fie o sumă fixă, ci să fie raportat la 50% din valoarea câștigului salarial mediu brut pe țară din anul anterior.

Numele soției sale, Aura Socol, a fost printre cele vehiculate pentru conducerea Băncii Naționale a României, poziție deținută din 1990 de Mugur Isărescu, recent confirmat în această funcție de Parlament, după ce a primit susținerea PSD.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG