Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019
Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. LiveBlog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

21:43 19.1.2014

Demisii in cercul apropiat lui Ianukovici

Darka Cepak, purtătoarea de cucânt a lui Ianukovici
Darka Cepak, purtătoarea de cucânt a lui Ianukovici

AFP anunță, citând un oficial ucrainean nenumit, că purtătoarea de cuvânt al lui Ianukovici, Darka Cepak, intenționează să demisioneze.
Pe 17 ianuarie deja s-a anunțat demisia șefului administrației prezidențiale Serhi Liovocikin, despre care se mai auzise in decembrie că avea să demisioneze.

Serhi Liovocikin.
Serhi Liovocikin.
---
21:29 19.1.2014

Ciocnirile violente continua in Kiev


Sute de manifestanţi s-au ciocnit in centrul Kievului cu forţele de poliţie, in momentul in care au încercat să spargă baricadele pentru a se întrepta spre clădirea Parlamentului.
Demonstranţii au atacat politia cu bastoane, au incediat un autobuz al poliţiei si alte vehicole.


Un alt lider al opoziției, Arseni Iațeniuk, șeful partidului Iuliei Timoșenko, a anunțat: „vom declanșa un vot popular referitor la lipsa de încredere și pentru demiterea [președintelui] Victor Ianukovici, referitor la declarația de sprijin și confirmarea autorității Consiliului Ucrainean al Poporului, și, în al treilea rînd, pentru redactarea unei noi Constituții a Ucrainei. În ce privește alegerile, începem votul pentru Consiliul Orășenesc al Kievului și primarul orașului. Puterea pentru popor!”
Proteste şi violenţe la Kiev
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:06:57 0:00
19:44 19.1.2014

Ciocniri la Kiev între demonstranți și poliție


La Kiev au avut loc ciocniri între sute de demonstranți și forțele speciale de poliție, declanșate în momentul in care manifestanții au încercat să spargă baricadele pentru a se îndrepta spre clădirea Parlamentului.
Demonstraţia consituie în sine o încălcare a noilor legi restrictive, adoptate joi de parlament şi semnate de președintele Viktor Ianukovici care limitează drastic dreptul de adunare sau exprimare.

Valul de manifestaţii din Ucraina a început la sfârşitul lunii noiembrie, când Victor Ianukovici a decis că Ucraina nu va mai semna acordul de asociere cu Uniunea Europeană.




---
15:15 19.1.2014

Manifestații pe Maidan: pariul organizatorilor a reușit


Pariul organizatorilor e reușit și peste 100.000 de oameni au ieșit azi, duminică, în strada pentru a protesta faţă de adoptarea recentă a noilor legi care intensifică sancţiunile împotriva manifestanţilor.
Manifestanţii continuă să sosească în piaţa Maidan, ocupată de aproape două luni de opozanţii proeuropeni după refuzul preşedintelui Viktor Ianukovici de a semna un acord de asociere cu UE, în favoarea unei apropieri de Kiev.
Zeci de manifestanţi aveau pe cap tigăi, site sau cutii de carton sau poartă măşti de carnaval, ca semn al luării în derâdere a noilor legi adoptate la acest sfârşit de săptămână, care sancţionează persoanele ce protestează cu măşti sau şepci pe cap.
---

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG