Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019
Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. LiveBlog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

19:17 23.8.2020

Iranul anunță că avionul ucrainean a fost lovit de două rachete

Iranul a anunțat că decriptarea cutiilor negre ale avionului ucrainean de pasageri doborât pe 8 ianuarie în apropiere de Teheran rezultă că a fost lovit de două rachete.

Iranul a acceptat în cele din urmă, în luna iulie, să trimită cutiile negre în Franța pentru analiză și decriptare. Rezultatul este că la 19 secunde după ce prima rachetă a lovit avionul, vocile piloților revelează că pasagerii erau încă în viață. Șase secunde mai târziu avea să lovească și a doua rachetă.

Toate cele 176 de persoane aflate la bord au murit. Iranul și-a recunoscut «greșeala catastrofală».

18:27 23.8.2020

Iulia Timoșenko, bolnavă de Covid-19 și în stare gravă

Fosta șefă a guvernului Iulia Timoșenko a fost testată pozitiv cu COVID-19 și este în stare gravă, cu febră, a anunțat duminică o purtătoare de cuvânt a partidului ei.

Timoșenko, care are 59 de ani, și a condus două guverne înainte să fie învinsă la alegerile prezidențiale din 2010, este adtfel prima personalitate politică bine-cunoscută din Ucraina care se contaminează cu COVID-19.

Parlamentul ucrainean se află în vacanță de la jumătatea lunii iulie.

„Starea ei este gravă, are temperaturi de până la 39 de grade”, a spus purtătoarea de cuvânt al partidului Patria, refuzând să precizeze dacă Timoșenko a fost spitalizată și fără să ofere alte detalii.

11:43 23.8.2020

Zelenski îi sugerează lui Lukașenka noi alegeri

Aleksandr Lukașenka ciocnind vodcă cu Volodimir Zelenski în octombrie 2019.
Aleksandr Lukașenka ciocnind vodcă cu Volodimir Zelenski în octombrie 2019.

Cotidianul moscovit Kommersant îl citează pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care spune că în locul lui Lukașenka el ar organiza noi alegeri.

Zelenski a lansat această idee într-un interviu cu departamentul de limbă rusă al rețelei TV de știri Euronews.

12:40 22.8.2020

Nou record zilnic al cazurilor de infecție cu coronavirus

Ucraina a înregistrat 1.967 de noi cazuri de infecție cu coronavirus în ultimele 24 de ore.

Autoritățile locale au anunțat că acesta este un nou record în privința infecțiilor zilnice confirmate pe întreg teritoriul țării. Potrivit statisticilor furnizate de Consiliul Național de Securitate și Apărare, numărul zilnic de infecții înregistrat depășește recordul zilnic de 1.847 de cazuri COVID-19, înregistrat săptămâna trecută.

Numărul total al cazurilor de infecție a ajuns la 96.403, iar bilanțul actualizat al numărului deceselor COVID-19 la 2.144. În luna august, numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut brusc, determinând autoritățile să reinstituie o parte dintre restricții.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG