Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019
Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. LiveBlog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

12:14 23.1.2021

Cel puţin 15 persoane au murit în urma unui incendiu într-un cămin de bătrâni

Cel puţin 15 persoane au fost ucise şi cinci rănite într-un incendiu într-un cămin de bătrâni din oraşul Harkov din estul Ucrainei, a declarat joi serviciul de urgenţă al statului ucrainean.

Suprafaţa pe care s-a manifestat incendiu a fost de 100 mp.

La stingerea incendiului au fost implicate 7 echipamente de pompieri. Evenimentul este clasificat ca o urgenţă naţională, potrivit presei locale.

Incendiul a izbucnit la etajul al doilea al clădirii. În interior erau 33 de persoane, potrivit autorităţilor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a îndemnat pe ministrul de interne să deschidă şi să se ocupe de ancheta cu privire la incident.

Procurorul general ucrainean a declarat că autorităţile au lansat o anchetă penală, iar cauza tragediei a fost „manipularea neglijentă a dispozitivelor electrice de încălzire”.

12:20 17.1.2021

România şi Ucraina, excluse din lista ţărilor pentru care se impune carantină la intrarea în Moldova

Spre graniță
Spre graniță

România şi Ucraina au fost excluse din lista "zonelor roşii" pentru care se impune carantină de 14 zile la intrarea în Republica Moldova.

Ministerul Sănătăţii de la Chişinău a actualizat lista ţărilor pentru care se impun cele 14 zile de carantină, printre acestea regăsindu-se şi Israel, Olanda sau Suedia.

Lista este actualizată o dată la 14 zile în ziua de vineri şi intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare.

Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidenţa cazurilor de infectare cu COVID-19 mai mare sau egală cu 425 de cazuri la 100.000 de locuitori

16:29 11.1.2021

4.288 de cazuri noi de COVID-19 confirmate, în ultimele 24 de ore

Ministrul ucrainean al sănătăţii, Maksim Stepanov, a anunţat, luni dimineaţă, că 4.288 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate şi confirmate, în ultimele 24 de ore, după prelucrarea a aproximativ 50.000 de teste. Numărul total al cazurilor depistate de COVID-19, de la debutul epidemiei şi până luni, 11 ianuarie, a ajuns astfel în Ucraina la 1.119.314 de cazuri, a mai precizat ministrul ucrainean al sănătăţii, Maksim Stepanov.

„4.288 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate, în Ucraina, la data de 11.01.2021, fiind vorba şi de cazuri de îmbolnăviri în rândul copiilor şi în rândul cadrelor medicale”, a scris ministrul pe Facebook.

În ultimele 24 de ore, în Ucraina au fost spitalizate în jur de două mii de persoane bolnave de COVID-19, iar alte 68 de persoane bolnave de COVID-19 au decedat. Alte în jur de 15.000 de persoane bolnave de COVID-19 au fost externate din spitale, fiind declarate vindecate, în ultimele 24 de ore. În total, în Ucraina s-au înregistrat 19.835 de decese, de la debutul epidemiei şi până luni, 11 ianuarie.

Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în regiunile Kiev, Dnipropetrovsk, Odesa, Zaporijjia și în capitala ucraineană. De la debutul epidemiei şi până în momentul de faţă, 1.119.314 de ucraineni au contractat virusul SARS-CoV-2, dintre care 19.835 au decedat, iar 796.417 s-au vindecat.

17:00 10.1.2021

Coronavirus: Ucraina închide şcolile şi restaurantele într-un lockdown și mai strict

Ucraina a închis vineri şcolile, restaurantele şi sălile de sport, instalând un nou lockdown, mai strict, împotriva răspândirii noului coronavirus.

Numărul infecţiilor cu coronavirus din Ucraina a început să crească din nou în luna septembrie şi se menţin la un nivel relativ ridicat. Autorităţile ucrainene au înregistrat peste 1 milion de infecţii cu coronavirus şi 19.588 de decese au fost puse pe seama virusului până la data de 8 ianuarie.

Guvernul de la Kiev a decis intrarea în acest nou lockdown încă de la începutul lunii decembrie, când Ucraina înregistra în jur de 12.000 - 14.000 de infectări pe zi.

Noile măsuri, care includ şi interzicerea adunărilor, sunt impuse până la data de 24 ianuarie.

În pofida apelurilor pentru restrângerea măsurilor de lockdown sau chiar pentru renunţarea la această strategie, preşedintele Volodimir Zelenski şi ministrul sănătăţii Maksim Stepanov au anunţat că este nevoie urgent de astfel de restricţii.

"Prin introducerea unei carantine mai stricte, începând de mâine, vom evita o mare creştere a numărului pacienţilor cu Covid-19 dar şi cu gripa sezonieră obişnuită. Astfel, vom reduce presiunea asupra spitalelor pentru că aceleaşi instituţii îi tratează pe toţi pacienţii cu aceste boli", a declarat ministrul Stepanov.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG