Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019
Președintele ucrainean Petro Poroșenko și contracandidatul său, actorul Volodimir Zelenskyy înainte de turul de balotaj al alegerilor prezidențiale din 21 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. LiveBlog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

13:45 10.5.2021

Doctorul rus dispărut care condusese spital unde a fost tratat Navalnîi a fost găsit în viață

Aleksandr Murahovski
Aleksandr Murahovski

Oficialii din regiunea rusă Omsk au anunțat că Aleksandr Murahovski, care a fost medicul șef la spitalul unde a fost tratat opozantul Aleksei Navalnîi în august anul trecut, a fost găsit în viață după ce dispăruse în circumstanțe misterioase.

Murahovski, care nu mai era de găsit din ziua de din 7 mai, a fost găsit rătăcind într-o pădure la aproximativ 32 de kilometri de locul unde dispăruse în timpul unei vânători, a anunțat serviciul de presă al guvernului regional.

Murahovski este acum examinat la un spital local din districtul Bolsheukovski.

Dispariția lui Murahovski a făcut să se ridice multe sprâncene, după ce în ultimele luni alți doi medici de la spitalul în care a fost tratat Navalnîi au murit pe neașteptate.

Aleksandr Murahovski vorbind presei despre starea lui Navalnîi pe 21 august 2020.
Aleksandr Murahovski vorbind presei despre starea lui Navalnîi pe 21 august 2020.

10:38 10.5.2021

Ce urmărește Putin?

Într-o analiză a conflictului ucrainean, Le Figaro, în Franța, pune asăzi întrebarea: Ce urmărește Putin punând atâta presiune pe Ucraina? Le Figaro lasă impresia că ar fi un soi de bluf pe care l-ar practica Putin, care răspunde invariabil tuturor propunerilor lui Zelenski de întâlnire directă că se va întâlni cu acesta doar după ce președintele ucrainean se va fi văzut anterior cu liderii autoproclamatelor „republici” separatiste din Donbas: Donețk și Luhansk.

Or, Zelenski știe, desigur, că o asemenea întâlnire cu liderii separatiști, care ar fi cheia unei întrevederi cu Putin, este de fapt o capcană menită a-i legitima pe acei lideri ai „republicilor” secesioniste.

Vladimir Zelensk, Vladimir Putin și podlul de la Kerci, care leagă terestru Crimeea de Rusia.
Vladimir Zelensk, Vladimir Putin și podlul de la Kerci, care leagă terestru Crimeea de Rusia.

15:35 9.5.2021

Zelenski pe front

Președintele Volodimir Zelenski a sărbătorit Ziua Victoriei într-un sătuc, Milove, în regiunea Luhansk, pe linia frontului, alături de militari.

Satul se află practic pe granița cu Rusia, dincolo de care, până în urmă cu o săptămână, fusese masată o adevărată armada rusească, până ca soldații să fie retrași.

11:40 9.5.2021

Pesta porcină: Kievul interzice importul de carne de porc din UE

Serviciul ucrainean pentru siguranța produselor alimentare și protecţia consumatorilor a anunat, joi, suspendarea importurilor de porci şi carne de porc din statele membre ale Uniunii Europene, după descoperirea mai multor cazuri de pestă porcină africană în ţări precum Slovacia, România, Letonia şi Estonia.

„Potrivit informațiilor oficiale ale Organizației mondiale pentru sănătate animală (OIE), sunt înregistrate cazuri de pestă porcină africană pe teritoriul Uniunii Europene, în special în Slovacia, România, Letonia, Estonia, Bulgaria şi Ungaria.

Pentru a preveni introducerea agentului patogen al pestei porcine africane pe teritoriul Ucrainei, Inspectorul veterinar șef a dispus interzicerea importului unui număr de produse din țările menţionate” – se arată într-un comunicat remis, joi, de Serviciul pentru siguranța produselor alimentare și protecţia consumatorilor.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG