Linkuri accesibilitate

Cuc merge incognito, dar iese la oră fixă: „Voi sta pe şantiere și ziua, şi seara, și anunţat, şi neanunţat”


Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că „răbdarea românilor a ajuns la o limită” și că va sancționa constructorii care întârzie lucrările la șosele. El nu va mai anunța dinainte când merge pe șantiere și spune că va ieși în fiecare sâmbătă să vorbească despre infrastructură.

„Le-am spus constructorilor: Nu vă prevalaţi de faptul că aşteptăm 15 martie, conform normativului, să începem mobilizarea. Lucraţi la structuri, chiar dacă plouă, bun, nu lucrăm la terasament, dar lucrăm la structuri. În condiţiile în care nu o s-o faceţi, eu cred că răbdarea noastră, a tuturor românilor, a ajuns la o limită. Eu nu le mai permit. Voi prezenta situaţia, să vadă şi românii cine munceşte şi cine nu munceşte", a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Ministrul susține că firmele care nu își fac treaba la construcția autostrăzilor vor fi sancționate mai dur.

„Unde nu sunt mobilizaţi, pleacă acasă şi trei ani nu mai au ce căuta în România, le dăm certificat constatator negru şi am încheiat discuţia. Ce tot stăm atâta să le zic de fiecare dată când mă duc pe şantiere? Le-am zis că nu voi mai anunţa când plec, voi anunţa presa cu o oră jumate-două înainte să ajung pe şantier. Nu mai am de ce să anunţ dinainte. Să văd acolo cum aduc 20 de utilaje, cum am văzut la cei de la Aktor, în condiţiile în care plouase cu o zi înainte? Despre ce vorbim? Aici este o problemă de asumare. Înţeleg că sunt un consorţiu mare, dar nu pot să înţeleg că vin în România să ia nişte bani şi nu-i muncesc şi mai fac şi claim-uri pe deasupra. Păi românii noştri de ce nu fac claim-uri, de exemplu?”, a criticat ministrul firmele străine care lucrează la autostrăzi în România.Cuc a mai spus că în fiecare sâmbătă va organiza o conferinţă de presă pe care o va numi „Ora infrastructurii”: „Vreau să transmit un semnal foarte clar pentru antreprenori: ori muncesc şi-şi respectă contractele, ori pleacă acasă. Voi avea toleranţă zero pentru aceia care nu-şi îndeplinesc termenele contractuale. Eu am înţeles foarte clar mesajul românilor, iar răspunsul meu este simplu: voi sta pe şantiere, atât ziua, cât şi seara, atât anunţat, cât şi neanunţat”.

XS
SM
MD
LG