Linkuri accesibilitate

Cum pot fi completate online declarațiile pe proprie răspundere


Politia control coronavirus restrictii
Politia control coronavirus restrictii

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că a actualizat platforma electronică unde cetățenii pot completa online declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de la angajator care atestă motivele deplasării în afara locuinței în intervalul orar 23.00 - 5.00.

Platforma electronică https://formular.sts.ro pemite completarea, de pe telefon sau calculator, a câmpurilor predefinite specifice declarației pe propria răspundere, respectiv adeverinței de la angajator.

Potrivit unui comunicat al STS, după completare, formularele pot fi stocate pe dispozitive electronice și prezentate pentru control autorităților abilitate, cu condiția ca pe acestea să existe semnătura olografă a persoanei care folosește declarația, respectiv a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactat documentul.

STS precizează că datele completate de cetățeni pe platforma electronică nu sunt prelucrate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, acestea fiind stocate numai pe dispozitivele electronice ale utilizatorilor.

Sâmbătă, autoritățile au prezentat și un formular tipizat al declarației pe proprie răspundere care trebuie completată și semnată de toate persoanele care circulă în perioada 23-05.

Pentru cei care se deplasează în interes profesional, autoritățile au pus la dispoziție și formularul pentru adeverința pe care trebuie să o semneze angajatorul.

Toate formularele trebuie să fie semnate olograf, chiar și electronic (în fișiere PDF, de exemplu).

De luni, 9 noiembrie, cetățenii vor putea circula noaptea, în intervalul 23.00-5.00, doar în anumite condiții și obligatoriu cu o declarație pe proprie răspundere, care să arate motivul deplasării.

XS
SM
MD
LG