Linkuri accesibilitate

Curtea Spitalului ”Matei Balș”, plină de ambulanțe. Medic: ”Mai aveți îndoieli cu privire la existența virusului?”


Ambulanțe în curtea Spitalului Matei Balș
Ambulanțe în curtea Spitalului Matei Balș

Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București este arhiplin cu pacienți Covid 19, iar la secția de terapie intensivă nu mai sunt locuri. Drept dovadă pentru toți aceia care contestă existența virusului, este fotografia postată pe Facebook de medicul Maria Nițulescu, în care se vede curtea spitalului ”Matei Balș” plină cu ambulanțe asteptând la coadă cu pacienți infectați cu Covid 19.

„Mai aveti îndoieli referitor la existența problemelor de sănătate determinate de SARS-Cov 2? Aceasta este o imagine din curtea Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Bals, Spital COVID de faza 1”, a scris medicul Maria Nițescu.

Aceasta a precizat că imaginea a fost preluată de la asistenta medicală de la Spitalul Matei Balș, Gabi Ciobanu.

Premierul Ludovic Orban a fost sâmbătă la mai multe spitale din București, printre care Matei Balș și Elias, pentru a căuta, împreună cu conducerea spitalelor, soluții de extindere a secțiilor de terapie intensivă.

”Mă voi deplasa la Spitalul Matei Balş pentru a stabili şi acolo măsurile necesare pentru a putea creşte capacitatea de tratare la Terapie Intensivă. Vom continua strădania noastră pentru a creşte numărul de paturi de la Terapie Intensivă, astfel încât să nu fie persoane care să nu poată fi tratate”, a afirmat, sâmbătă, Ludovic Orban, într-o declaraţie de presă la Spitalul Elias.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat, vineri seară, la Digi 24, că în spitalele destinate pacienţilor cu COVID-19 din Bucureşti nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă și că pacienții care necesită internare vor fi duși spre spitale din alte localități.

„Spitalele care primesc cazuri COVID-19 de Terapie Intensivă (…) m-au anunţat într-adevăr că nu mai avem locuri de Terapie Intensivă la Matei Balş, la Babeş, la Marius Nasta şi nici la spitalul militar care este mobil şi este la Ana Aslan. În aceste condiţii, eventualele noi cazuri care necesită internare la Terapie Intensivă vor fi duse în alte localităţi, unde mai sunt locuri”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, 889 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 280 de pacienţi fiind la Terapie Intensivă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG