Linkuri accesibilitate

Cutremur cu magnitudinea de 4,8 la New Jersey


Cutremurul s-a simțit și la New York.
Cutremurul s-a simțit și la New York.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 s-a produs vineri la New Jersey, la 3 km de Tewksbury, în Statele Unite ale Americii, la ora 17:23, ora României, anunță US Geological Survey (USGS).

Serviciul Geologic al Statelor Unite a anunțat că un cutremur de 4,8 grade pe scara Richter a avut lor în jurul orei 10:23 în zona statului New York şi a statului american New Jersey.

Seismul i-a surprins pe locuitorii din zonă care nu sunt obișnuiți cu mișcări telurice frecvente.

Nu există informații oficiale despre vreo pagubă materială sau umană.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) spune că, de fapt, cutremurul ar fi avut magnitudinea de 5,5 pe scara Richter și că epicentrul este la New Jersey, în apropiere de Whitehouse Station.

Seismul s-a resimțit în întreaga regiune, nu doar la New Jersey: la New York, în nordul Pennsylvaniei și în vestul statului Connecticut, scrie Reuters.

Locuitorii din Bronx au relatat pe rețelele de socializare că inițial s-a auzit o „bubuitură” puternică care ar fi durat jumătate de minut.

Cutremurul a avut loc la adâncimea de doar 10 kilometri.

Ulterior, Centrul pentru supraveghere geologică din Statele Unite (USGS) a anunţat că la nord-est de Lebanon, în statul american New Jersey s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

XS
SM
MD
LG