Linkuri accesibilitate

Cutremure în Turcia şi Siria: Numărul deceselor a trecut de 25.000


În Turcia, sunt 141.000 de salvatori turci şi străini care încearcă să găsească supravițuitori. În total, 61 de țări au trimis 7.000 de oameni care să ajute la salvare.
În Turcia, sunt 141.000 de salvatori turci şi străini care încearcă să găsească supravițuitori. În total, 61 de țări au trimis 7.000 de oameni care să ajute la salvare.

Bilanţul victimelor cutremurelor devastatoare din Turcia şi Siria continuă să crească, iar numărul deceselor a trecut de 25.000 potrivit unui nou bilanț de sâmbătă. Înn timp ce numărul răniţilor a trecut de 83.000, potrivit BBC.

Numărul total al deceselor este de peste 25.000. Oficialii au anunţat că 21.848 de persoane au murit în Turcia, iar 3.553 în Siria.

Peste 12.500 de clădiri au fost complet distruse sau grav avariate în ambele ţări.

Aproape 93.000 de persoane au fost evacuate din zona cutremurului din sudul Turciei şi peste 166.000 de persoane au fost implicate în eforturile de salvare şi ajutor.

Au existat 1.891 de replici de la primul cutremur de luni dimineaţa.

O estimare a ONU arată că aproximativ 5,4 milioane de persoane au rămas fără adăpost. Eforturile de salvare continuă în condiţii de ger, dar numărul salvărilor este în scădere.

Unii supravieţuitori continuă să fie găsiţi, ca de exemplu familia de şase persoane din sudul Turciei, scoasă de sub dărâmături după 102 ore, a informat agenţia de presă de stat Anadolu.

În ceea ce priveşte efortul de salvare, un total de 141.000 de salvatori turci şi străini sunt la faţa locului, dintre care peste 7.000 din 61 de ţări. Un total de 97 de ţări au trimis ajutor şi Turciei, a declarat Ministerul de Externe al Turciei.

În Siria, aproximativ 3.000 de voluntari ai White Helmets (Apărarea civilă) caută supravieţuitori.

Rami Abdul Rahman, şeful Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, a declarat că un transport de ajutoare a sosit joi, dar a spus că „încă lipsesc" corturi pentru adăpost şi echipamente pentru îndepărtarea molozului.

Vreți să citiți mai multe știri și articole de acest tip? Abonați-vă AICI la newsletter-ul Europa Liberă, „3 minute”.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG