Linkuri accesibilitate

Dăncilă așteptată la Iași cu lozinca „PSD atâta ştie, să ne ţină în sărăcie"


Dăncilă primită cu răceală la Iași de câțiva protestatari
Dăncilă primită cu răceală la Iași de câțiva protestatari

Aflată pentru şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD, prim-ministra Viorica Dăncilă a fost așteptată de câțiva protestatari cu pancarte pe care scria „Hoţilor”, „La puşcărie cu voi”, „Criminalii”, „Dăncilă, te ascunzi?”; „PSD atâta ştie, să ne ţină în sărăcie"

Protestul a fost pregătit cu câteva zile înainte, dar din cauza zilelor libere oferite de guvern, nu a avut anvergura așteptată de organizațiile civice care le-au organizat.

După şedinţa Comitetului Executiv Judeţean, Viorica Dăncilă va vizita Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu", Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza Vodă", Catedrala Mitropolitiană și cantina socială a mănăstirii.

Viorica Dăncilă este însoţită în vizita de la Iaşi de preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, ministru al Finanţelor, şi de secretarul general al partidului, Mihai Fifor, vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Reprezentanții partidelor de opoziție profită de această vizită pentru noi critici la adresa prim-ministrei.​ Astfel, de pildă, deputatul PMP de Iaşi Petru Movilă, iniţiatorul Legii autostrăzii A8, i-a transmis un mesaj Vioricăi Dăncilă în care îi aminteşte că stă doar în mâinile şi în atribuţiile ei aplicare Legii nr. 291/2018 privind construirea autostrăzii Iaşi - Tg. Mureş. Legea a intra în vigoare în urmă cu nouă luni, dar guvernul nu are bani de investiții. În Iași sunt așteptate și alte investiții promise de PSD odată cu venirea la guvernare, cum ar fi şoseaua de centură, spitalul regional de urgenţă, precum și o clădire nouă pentru Operă.

Primarul Mihai Chirica, care provine din PSD, dar critică partidul, a publicat pe Facebook un mesaj adresat Vioricăi Dăncilă în care face referire la vizita anunţată de premier, la sfârșitul săptămânii, la Iaşi. El o numește „premier cu zero realizări" și speră că Dăncilă va fi prezentă în oraș pentru a-și „lua adio de la votul ieșenilor”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG