Linkuri accesibilitate

Dacian Cioloș țintește bazinul electoral al diasporei


Dacian Cioloș și Dan Barna la primul tur al alegerilor prezidențiale
Dacian Cioloș și Dan Barna la primul tur al alegerilor prezidențiale

Dacian Cioloș a anunțat, sâmbătă, că partidul său urmează să organizeze un congres al reprezentanților PLUS din diaspora, în primăvara anului viitor. Președintele PLUS a mai subliniat că este necesar ajutorul membrilor din diaspora pentru organizarea alegerilor locale.

„Ruralul e conectat la diasporă și dragi colegi din diasporă, avem nevoie de voi în organizarea alegerilor locale și sperăm să fiți alături de noi și pentru ca lucrul acesta să se poată întâmpla și să mai găsim o modalitate prin care să reconectăm diaspora la ceea ce se întâmplă în țară. La inițiativa unor colegi și colege din diasporă vreau să anunțat acum, aici, că ne propunem ca în primăvara anului viitor să organizăm un prim congres al diasporei PLUS. E un prim pas prin care dincolo de ceea ce se întâmplă să arătăm că România e una și că probelma e aceeași, indiferent unde locuiesc românii", a declarat Dacian Cioloș, sâmbătă, în cadrul Convenției Naționale PLUS.

La ora transmiterii acestei știri are loc Conveția Națională a partidului PLUS, în cadrul căreia vor fi votați președintele și coordonatorii regionali.

În cadrul Convenției, se va discuta și despre alianța PLUS cu USR, care a avut rezultate bune la alegerile europarlamentare, dar care la scrutinul prezidențial a înregistrat o scădere în comparație cu alegerile din primăvară.

Pe agenda celor două partide se află discuții referitoare la o fuziune între cele două partide în perspectiva alegerilor locale și parlamentare din 2020. În ultima vreme s-au iscat tensiuni între cele două formațiuni, mai cu seamă în privința desemnării candidaților unici la alegerea primarilor marilor orașe, acolo unde este masat electoratul celor două formațiuni. La București, de pildă, nu s-a stabilit încă dacă în cursă va intra Nicușor Dan, din partea USR, sau Vlad Voiculescu, din partea PLUS.

Diaspora este un bazin electoral important pentru USR-PLUS, de aici venind voturi importante pentru alianță la ambele alegeri desfășurate în 2019. La alegerile prezidențiale, de pildă, candidatul USR-PLUS, Dan Barna, a fost al doilea în circumscripția diasporei, deși la nivel național a ieșit pe locul al treilea, la jumătate din voturile obținute în țară de Viorica Dăncilă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG