Linkuri accesibilitate

Dacian Cioloș: S-au descoperit buletine de vot preștampilate cu Firea


Romania - Dacia Cioloș
Romania - Dacia Cioloș

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, acuză o tentativă de fraudare a alegerilor pentru Primăria București. El anunță că în secțiile de votare ar fi fost descoperite buletine de vot preștampilate pentru Gabriela Firea.

„Lupta pentru București se dă astăzi. S-au descoperit buletine de vot preștampilate cu Firea. Ieșiți la vot ca să oprim odată hoțiile astea!”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Copreședintele Alianței USR-PLUS nu a oferit și date suplimentare privind secțiile în care s-ar fi constant infracțiunile sau dacă au fost depuse sesizări penale sau la Biroul Electoral.

Dar, anterior, Liderul PNL București acuza votul pe strategia „Suveică”, mai ales în Sectorul 5 al Capitalei. Conform unui comunicat de presă, reprezentanții PNL din secțiile de votare din Sectorul 5 au descoperit în trei rânduri reprezentanți ai PSD și ALDE care distribuiau, în secție mai multe buletine de vot pentru Primar General și Primar de Sector, către anumiți votanți, anume aleși de ei.

Cu toate acestea, în raportul Ministerului de Interne de la ora 12 s-a transmis că polițiștii au fost sesizați că într-o secție de votare din Sectorul 5 se distribuiau mai multe buletine de vot către anumiți votanți, dar aspectele nu s-au confirmat.

Desfășurarea în timp real a alegerilor locale, pe live-blog-ul Europa Liberă

XS
SM
MD
LG