Linkuri accesibilitate

Dan Barna a cerut o consultare a membrilor USR după eșecul de la prezidențiale


La videoconferința de luni seara, Dan Barna le-a transmis liderilor de organizații că este necesară o consultare a membrilor USR printr-un vot de încredere exprimat electronic, au declarat pentru Europa Liberă surse din partid.

Biroul Național al USR se va reuni, miercuri, și printre subiectele pe ordinea de zi va fi și cel al reconfirmării lui Dan Barna la conducerea formațiunii. Deocamdată nu a fost stabilită data acestui vot electronic.

Nemulțumirile în interiorul formațiunii au început în seara alegerilor, când Dan Barna s-a clasat pe locul al treilea în primul tur al prezidențialelor, la mare distanț de Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis.

Unul dintre cei mai vocali critici ai lui Barna este Cosette Chichirău, fost contracandidat al lui Dan Barna în alegerile interne din USR. Chichirău a contestat strategia de campanie a USR.

Luni seara, la Digi 24, Chichirău i-a transmis lui Barna în direct că a fost greșită strategia de campanie, chiar dacă a fost bine implementată de prezidențiabilul USR-PLUS.

„A fost o eroare strategică, noi trebuia să ne batem pentru acea treime de electorat care se suprapunea cu electoratul lui Klaus Iohannis și strategia a ales să nu facem asta. Cumva, noi ne-am bătut cu Dăncilă, nu cu Iohannis”, a explicat liderul USR Iași.

În replică, Dan Barna a afirmat că strategia de campanie i-a aparținut. Dan Barna a declarat, întrebat despre un posibil Congres al USR, că nu se agață de funcție.

La conferința de presă de luni dimineață, Barna spunea însă hotărât că nu are ce să își reproșeze și că nu își va da demisia.

În ceea ce privește o posibilă fuziune cu PLUS, partidul condus de Dacian Cioloș, surse din USR au declarat pentru G4Media că Barna a ridicat această problemă luni seara.

În ceea ce privește fuziunea cu PLUS, surse din cadrul USR au explicat că subiectul a fost ridicat chiar de către Dan Barna în cadrul Consiliului Politic de luni seară.

”Tema a fost ridicată de Barna în termenii ce facem cu PLUS? Este o situație delicată, trebuie să vedem ce facem cu ei. Lucrurile nu merg extraordinar de bine între USR și PLUS și ar trebui să ne gândim la o fuziune. Noi am pus în vară problema fuziunii, dar cei de la PLUS au refuzat. Acum ne-au prins vulnerabili și au pus ei pe masă problema”, a explicat pentru G4Media.ro unul dintre liderii USR participanți la ședința Consiliului Național.

ACTUALIZARE

După informațiile pe surse, USR a transmis un comunicat de presă prin care confirmă oficial solicitarea unui vot de încredere.

„Pentru mine, asumarea rezultatului de la alegeri este să revin la cei care mi-au dat votul lor: membrii USR. Vom organiza o consultare online a tuturor membrilor USR. Aceasta consultare e cu demisia mea pe masă. Vom decide împreună, ca întotdeauna, ca un partid democratic cum mergem mai departe”, a afirmat Dan Barna, conform comunicatului.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG