Linkuri accesibilitate

Dan Barna: Clotilde Armand este primar. Am prins PSD furând la Sectorul 1


Romania - Dan Barna la vot
Romania - Dan Barna la vot

Președintele USR, Dan Barna, se opune solicitării celor de la PSD pentru renumărarea voturilor în alegerile pentru Primăria Sectorului 1. El afirmă că Clotilde Armand a fost cea aleasă, iar social-democrații trebuie anchetați pentru o posibilă fraudă electorală.

„În momentul de faţă nu există niciun temei pentru renumărarea voturilor. În momentul de faţă au fost acele corectări, date pe eroare umană. Nu ştim să mai existe inadvertenţe. E doar chesitunea aceasta a ultimele secţii. Dacă a fost fraudă trebuie să răspundă autorităţile. Dacă autorităţile consideră că a fost fraudă, BEC va lua măsurile legale. În care lume vreun partid îşi trimite curierul pe la delegaţi ca să facă numătoarea paralelă? Asta e o glumă că s-a dus cu foaia în mână. Nu putem fi prostiţi la nesfârşit. Nu e o glumă că un coleg avea un sandviş pe banca de alături. Nu putem să închidem ochii la o nouă dovadă de furt şi să ridicăm din umeri – E Clotilde primar. Asta este”, a afirmat marţi Dan Barna, la ieşirea din biroul electoral Sector 1.

Biroul Electoral Central va avea o şedinţă marţi, de la ora 15.00, unde urmează să fie discutate sesizările din Sectorul 1 şi Sectorul 5 ale candidaţilor PNL şi USR-PLUS, Clotilde Armand şi Cristian Băcanu, care acuză că au fost fraude la alegerile locale, au declarat surse din instituţie pentru news.ro.

La ieșirea de la BEC, Dan Barna a adăugat că acea cameră de deasupra biroului electoral din Sectorul 1 este „camera de manufactură a PSD”.

„Metodele le-aţi văzut foarte bine. Băgate buletine anulate în saci. Înlocuite procesele verbale cu altele, cu semnături. Imaginaţia mea este săracă pe lângă ce poate face PSD. Clotilde Armand este primar la Sectorul 1. Rezultatele finale vor arăta asta. Camera identificată de aici, de deasupra biroului electoral Sector 1 este camera de manufactură a PSD. Ne aşteptăm să existe măsurile legale necesare. Dacă autorităţile îşi fac treaba şi persoanele vinovate vor fi suspendate, nu vor mai fi astfel de alegeri peste patru ani. Acum am prins PSD furând la Sectorul 1. Trebuie să avem o reacţie”, a explicat Barna.

Întrebat despre posibile situaţii similare de fraudă la Sectorul 2 şi 5 unde existau buletine de vot fotografiate, iar în sistemul BEC nu mai apăreau, Dan Barna a răspuns:„Nu ar fi nicio supriză ca acest mecanism de fraudare să fie în mai multe sectoare şi judeţe. Haideţi să reacţionăm pentru a nu avea o dată la patru ani un astfel de circ cum se întâmplă acum la Sectorul 1”.

Clotilde Armand a anunțat că sesizează Parchetul General cu solicitarea de a prelua dosarul privind o posibilă fraudă electorală, în timp ce Dan Tudorache cere renumărarea voturilor. Câștigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului 1 nu este cunoscut nici la aproape 40 de ore de când urnele de vot s-a închis, ambii competitori declarându-și victoria pe numărări paralele în timp ce BEC este așteptat să anunțe rezultatele finale.

Competiția electorală a căpătat o nuanță penală după ce Clotilde Armand a reclamat la poliție sustragerea unor procese verbale de la sectorul 1, ale secțiilor de votare în original, care s-au găsit la PSD.

Șeful Poliției Locale Sector 1, comisarul Ionuț Dana, a anunțat că este deschis un dosar penal in rem privind falsificarea de documente și evidențe electorale.

Șeful Poliției Sector 1 a confirmat că asupra unui bărbat s-au descoperit 473 de procese verbale, iar acum polițiștii colaborează cu Autoritatea Electorală Permanentă pentru a stabili autenticitatea lor.

În total, în Sectorul 1 au fost organizate 166 de secții de votare, prin urmare în total existau 664 de procese verbale la finalul alegerilor (câteva patru pentru fiecare secție). Astfel, bărbatul menționat în anchetă avea asupra lui 71,2% din totalul proceselor verbale.

XS
SM
MD
LG