Linkuri accesibilitate

Dan Barna nu respinge candidați comuni ai dreptei, dar cere negocieri pe principii


Dan Barna

„Târguiala care ignoră orice principiu minimal nu poate continua", spune liderul USR Dan Barna care cere negocieri pe principiile de integritate și competența pentru a stabili candidați comuni ai dreptei în alegerile locale din București.

Ceea ce spunem noi și eu și mai mulți lideri ai USR și ai PLUS este că nu mai putem continua cu acest tip de târguială, care ignoră orice principiu minimal. Deci ideea e că reluăm persoane și personaje care au fost în zona PSD sau care au votat ani de zile cu PSD, dacă vorbim de consilieri și de liste comune și spunem OK, batem palma și mergem toți împreună, într-o mare veselie nu este una pe care USR să poată să o susțină”, a afirmat Dan Barna pentru RFI.

Președintele USR a cerut stabilirea de candidați integri care să fie susținuți de partidele de dreapta.

Ceea ce spunem noi este că fie avem candidați integri, fie avem persoane de bună calitate, competente și oneste și accentuez cuvântul integritate, fie ideea că lasă că ne înțelegem și aduce fiecare ce are prin casă și schimbă din nou vesta sau geaca și mergem mai departe împreună nu are cum să stea în picioare. Aici suntem și pe aceste principii o să rămânem consecvenți, pentru că altfel nu facem decât să repetăm ceea ce România repetă de 30 de ani, crearea unor alianțe de conjunctură, care nu se bazează pe elementele pe care electoratul le așteaptă, adică oameni de bună calitate, după care evident, lucrurile nu funcționează. Or ca să ieșim din logica asta, trebuie să avem niște principii și principiul principal de la care pornim orice negociere la care suntem deschiși este acela al integrității și competenței oamenilor care sunt propuși și despre care vorbim”, a precizat Dan Barna.

Declarațiile vin în contextul în care, marți, copreședinții organizațiilor de București ale USR și PLUS, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, au semnat o declarație comună în care resping teoria unor candidaturi comune, în alianță cu PNL și PMP, la primăriiile de sector

Liderii USR-PLUS resping negocieri și liste comune ale dreptei și transmit un mesaj dur la adresa PNL, în care arată că alianța nu acționează doar împotriva PSD, ci împotriva „hoției".

Nu se pune problema să negociem nimic pe colțul mesei, iar de liste comune nici nu poate fi vorba. USR-PLUS s-a lansat cu mesajul <Ne-am unit și mergem la victorie> și rezultatul a fost ca USR-PLUS a luat în București peste <FC Dreapta Unită> și <CSM Stânga> la un loc. Asta este singura unitate de care puteți fi siguri. Am spus acum un an că fără hoție ajungem departe. Nu fără PSD, ci fără hoție! Nu contează dacă ea vine din dreapta sau din stânga, ca să putem construi ceva serios, trebuie să eliminăm hoția sub toate formele ei”, se arată într-o declarație comună a celor doi co-președinți USR-PLUS București, Vlad Voiculescu si Claudiu Năsui.

Liderii USR PLUS București amintesc de intrarea primarului municipiului Iași, Mihai Chirica, în PNL, de Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, despre care afirmă că încă nu știe dacă e la „dreapta” sau la „stânga”, sau de Hubert Thuma, de la Ilfov, „vechi USL-ist și condamnat penal” pentru a argumenta decizia de a respinge o alianță largă de dreapta în vederea alegerilor.

În ultimele zile au apărut informații în presă potrivit cărora USR-PLUS, PNL și PMP vor susține candidați comuni la primăriile din Capitală, pe modelul susținerii lui Nicușor Dan drept candidat comun anti-PSD pentru Primăria Municipiului București.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG