Linkuri accesibilitate

Dan Barna se desparte de consilierul său, Andrei Caramitru, după încă o postare extremistă pe Facebook


Andrei Caramitru nu mai este consilierul șefului USR.
Andrei Caramitru nu mai este consilierul șefului USR.

Președintele USR renunță la serviciile de consilier ale lui Andrei Caramitru. Măsura a fost anunțată la scurt timp după o postare în spiritul obișnuit deja al lui Caramitru: parlamentarii care au votat modificările la Codurile Penale ar trebui să meargă „la pușcărie” sau „să moară de foame în exil”.

Andrei Caramitru, fiul cel mare al actorului Ion Caramitru și fost consultant financiar la mai multe companii occidentale, nu mai este consilierul personal al președintelui USR, Dan Barna, însă rămâne membru al partidului.

Caramitru stârnește zilnic controverse prin postările sale pe Facebook, cele mai multe utilizând un limbaj extremist și exagerări populiste. De altfel, măsura a venit la scurt timp după ce Andrei Caramitru postase pe contul de Facebook următorul mesaj, ca urmare a adoptării de către Parlament a modificărilor la Codurile Penale: „Grijania voastră de nenorociti! S-au “scăpat” și albit, în bloc. Inclusiv violatorii, pedofilii, criminalii sunt scăpați. Cu voturile UDMR. Nu vom uita asta. Locul vostru - borfașilor de la PSD/ALDE/UDMR - este la pușcărie sau în exil unde să muriți de foame - nici gunoieri să nu vă angajeze ăia. Rușine să vă fie!”.

Andrei Caramitru a confirmat pe Facebook că nu va mai fi consilierul lui Barna, însă susține că este o măsură luată de comun acord, ca urmare a faptului că el și-a încheiat munca la programul de guvernare al USR, pe dimensiunea economică.

„Nu mai era cazul să fiu consilier pe economie pentru că mi-am terminat mandatul acolo (programul este gata), și postura de consilier (oricum onorific cumva - că nu exista vreun contract sau altceva) nu era coerentă cu comunicarea publica pe care o fac și direcția prin care doresc să ajut partidul”, a scris Caramitru.

Tot de comunicare se leagă însă și Dan Barna, într-un mesaj postat pe un forum intern al USR și citat de Hotnews:

„Cred că acum e un om politic pe propriile picioare și poate aduce contribuții valoroase. Am aflat și eu din presă de opiniile sale, prea des. (...) Andrei nu are nevoie de o titulară de consilier al meu pentru a conta. Odată terminată partea economică din program, Andrei rămâne un comunicator pe propriile picioare. De aceea, am decis amândoi că e mai bine să încetăm relația președinte - consilier”, a scris Barna.

XS
SM
MD
LG