Linkuri accesibilitate

Dan Barna spune că obiectivele agreate cu PNL nu au fost realizate


Liderul USR, Dan Barna, și președintele PNL, Ludovic Orban

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că PNL şi PSD vor să scoată Alianța USR-PLUS din peisajul politic, că obiectivele discutate cu liberalii nu s-au realizat, dând exemplu alegerea primarilor în două tururi de scrutin, care a devenit o „Fata morgana”, și alegerile anticipate, despre care spune că sunt „un ghici”, pentru că nu se știe dacă pot fi organizate.

În opinia lui Barna, alegerile anticipate rămân singura soluție de ieșire din criză și că, pe viitor, este nevoie de modificarea Constituției. Un demers care ar fi posibil dacă, după alegerile parlamentare, s-ar putea crea o coaliție USR-PLUS-PNL.

„E nevoie de o reformă constituţională foarte importantă, în care, în situaţie de criză, să poţi avea anticipate, să te întorci la popor. Pentru că altfel vedem un PSD care nu mai are legitimitate deloc - rezultatele de anul trecut au confirmat - care ţine Parlamentul captiv şi face toate aceste bătăi de joc, din punctul meu de vedere, a ceea ce înseamnă perspectiva de ieşire din criză”, a spus Dan Barna, marți seara, la Digi 24.

Până atunci însă, Dan Barna a spus că obiectivele agreate cu președintele PNL, Ludovic Orban, pentru susținerea guvernului, nu s-au realizat, două dintre cele mai importante fiind alegerea primarilor în două tururi de scrutin și alegeri anticipate.

„Hai să judecăm împreună. PNL a promis alegeri anticipate și primari în două tururi. Primari în două tururi e o Fata morgana care se duce, iar anticipatele sunt un ghici care depinde de multe. Din perspectiva asta, cui profită să nu ai nici anticipate, nici primari în două tururi? Cel mai mult PSD și într-o măsură PNL. Și atunci vă întreb: e sau nu blat?”, a spus Barna, întrebat dacă există un blat între PSD și PNL.

Mai mult, Dan Barna a declarat că „visul PNL și PSD este ca Alianța USR-PLUS să devină irelevantă electoral”, să fie scoasă „din peisaj”, și a criticat PNL că nu a emis o ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin încă din luna noiembrie 2019.

„Ce faci? Aștepți până în ultimul moment și spui ”Doamne ajută!” sau dai din timp ordonanță de urgență ?”, a spus liderul USR.

Parlamentarii USR vor participa la ședința de învestitură a Guvernului Orban II și vor vota împotrivă, în încercarea de a declanșa alegerile anticipate în urma respingerii a două propuneri de guvern. Dan Barna crede că Guvernul Orban II nu va fi votat, dar că bătălia se va da cu cea de-a doua propunere de Executiv.

Votul pentru noul Cabinet Orban este programat pentru 24 februarie, în aceeași zi în care CCR va dezbate sesizarea PSD privind desemnarea lui Ludovic Orban ca premier pentru a doua oară, pe care o consideră necosntituțională.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG