Linkuri accesibilitate

Dan Barna, la Târgu Mureș: România ar trebui să depășească acest clivaj etnic în care fiecare votează cu etnia lui


Liderul USR se află la Târgu Mureş pentru a strânge semnăturile necesare înscrierii în cursa electorală
Liderul USR se află la Târgu Mureş pentru a strânge semnăturile necesare înscrierii în cursa electorală

Președintele USR și candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, a declarat sâmbătă la Târgu Mureș că România ar trebui să depăşească acest "clivaj etnic" în care fiecare votează cu etnia lui.

Potrivit lui Dan Barna, într-o Românie civilizată, modernă şi educată chestiunea etnică nu ar mai trebui să fie de actualitate.

"Acesta este exemplul pe care USR îl dă, avem şi români, şi maghiari într-o perfectă şi normală colaborare. Cred că România ar trebui să depăşească acest clivaj etnic în care fiecare votează cu etnia lui. Pentru că, în realitate, România este un stat european, un stat deschis, este un stat în care cetăţenia e mai mult decât apartenenţa la o minoritate sau alta, este un element de a fi european într-o ţară europeană”, a spus Dan Barna, citat de Agerpres.

Dan Barna a atras atenția că USR are în structura de conducere un vicepreședinte de naționalitate maghiară.

El a mai subliniat că „această temă trebuie depăşită, tinerele generaţii şi noile generaţii dau acest exemplu şi încurajez în continuare, fiind aici, în Târgu Mureş, şi pe maghiari, şi pe români să vină în USR, să vină în PLUS, pentru că de fapt trebuie să salvăm şi să reparăm România. Într-o Românie civilizată, într-o Românie modernă, educată, (...) chestiunea etnică trebuie depăşită şi eu consider că nu ar mai trebui să fie de actualitate”.

Liderul USR s-a aflat vineri şi sâmbătă la Târgu Mureş pentru a strânge semnăturile necesare înscrierii în cursa electorală.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG