Linkuri accesibilitate

Dăncilă bate obrazul opoziției că nu a semnat „pactul pentru bunăstarea românilor”


Dăncilă este supărată că forțele politice din Parlament nu și-au asumat politicile economice ale PSD.
Dăncilă este supărată că forțele politice din Parlament nu și-au asumat politicile economice ale PSD.

Premierul Viorica Dăncilă le-a reproșat partidelor de opoziție și președintelui Klaus Iohannis că nu au semnat „Pactul național pentru bunăstarea românilor”, prin care să își asume că nu vor tăia pensiile și salariile promise de PSD.

„Vreau ca toate partidele politice din România să își asume ca obiectiv bunăstarea românilor și să facă acest lucru în scris”, a spus Viorica Dăncilă, după ce niciun partid nu a dat curs invitației sale.

„Salut decizia grupului parlamentar al minorităților naționale de a semna pactul pentru bunăstarea tuturor cetățenilor români, indiferent de etnie. Mulțumesc sindicatelor și organizațiilor care au ales să suțină aceste principii”, a mai spus Dăncilă.

Premierul a atacat PNL, spunând că „tocmai principalul partid de dreapta, cel care are precedente de tăierea pensiilor și salariilor, a refuzat semnarea acestui pact. Nimeni nu a uitat ce s-a întâmplat în guvernarea 2010-2012. (...) Dreapta pune condiții de ordin politic partidului de guvernământ, ca să își asume că nu vor tăia de la români”.

Dăncilă i-a reproșat și președintelui Klaus Iohannis că nu a susținut programul de guvernare al PSD, prin semnarea acestui „pact”:

„Șeful statului ne-a spus că a citit pactul pentru români și a trecut mai departe, așa cum a trecut timp de 5 ani mai departe peste tot ce a însemnat progresul și bunăstarea poporului român”.

„Nu am crezut că e atât de greu să vă puneți semnătura pe un text de bun simț. Că un gest firesc pentru orice partid care vrea să ajungă la guvernare vă va pune atât de tare în dificultate. Nu mă voi opri din a vă cere să vă asumați responsabilitatea pentru destinul oamenilor”, a încheiat Viorica Dăncilă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG