Linkuri accesibilitate

Viorica Dăncilă a dat afară secretarii de stat ALDE


La aproape trei săptămâni de când ALDE a anunțat ieșirea de la guvernare, premierul Viorica Dăncilă a eliberat din funcţie mai mulţi secretari de stat ai ALDE, potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial.

Doar trei dintre secretarii de stat ai ALDE - Maria Magdalena Grigore, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, Silviu-Dănuţi Măcuţă, secretar de stat la Ministerul Cercetării şi Inovării şi Cezar Caleap, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene- au fost eliberaţi din funcţie de către prim-ministru fără să solicite acest lucru, potrivit Mediafax.

Alţi şase secretari de stat, printre care şi Andreea Lambru, secretar adjunct al Guvernului, au fost eliberaţi din funcţiile pe care le deţineau în Executiv, la cerere.

Este vorba despre Eleodor-Mihai Mandreş care ocupa funcția de secretar de stat la Ministerul Finanţelor, Ionel Muscalu pe cea de secretar de stat la Ministerul Muncii, Iulian Octavian Stana pe cea de secretar de stat la Ministerul Mediului.

Tot la solicitarea lor au fost eliberaţi posturi şi Adrian Vlad Chiotan din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi şi Petre Ionel din cea de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG