Linkuri accesibilitate

De când știa președintele Chinei de noul coronavirus. Bilanțul la zi


Personalul medical, în costum de protecție în spitalul din Wuhan
Personalul medical, în costum de protecție în spitalul din Wuhan

Bilanțul dat publicității de autoritățile din China arată că luni erau înregistrate aproape 70.550 de cazuri confirmate de coronavirus și 1.770 de decese, în timp ce un discurs al președintelui Xi Jinping, care indică data de 7 ianuarie pentru primele ordine date pentru combaterea noului virus, a reaprins discuțiile despre cât de transparenți sunt și au fost oficialii chinezi în legătură cu epidemia.

Datele se referă la cazurile din China. În afara Chinei, au fost confirmate peste 500 de infecții cu COVID-19, denumirea oficială a coronavirului. Cele mai multe persoane bolnave au călătorit în orașe din China.

Sunt 5 decese înregistrate - în Japonia, Filipine, Hong Kong, Taiwan și Franța, transmite Reuters, care notează că în China au fost impuse restricții mai dure pentru a împiedica extinderea virusului.

Decesul din Taiwan a fost anunțat duminică, iar agenția centrală de știri a precizat că este vorba de un bărbat, în vârstă de 60 de ani, care locuia în centrul Taiwanului și care nu a călătorit recent în străinătate și nu ar fi avut niciun contact cunoscut cu persoane suspecte de coronavirus.

Un discurs recent al președintelui chinez Xi Jinping, publicat de presa de stat din China, indică pentru prima dată că el a condus operaținile încă de la începutul crizei, într-o încercare de a demonstra că Partidul Comunist a acționat decisiv de la început, a transmis Associated Press.

Xi Jinping a spus că a dat instrucțiuni pentru combaterea virusului pe 7 ianuarie și a decis închiderea provinciei Hubei pe 22 ianuarie, care trebuia „să pună în aplicare controale cuprinzătoare și stricte asupra fluxului de oameni".

Până acum, autoritățile din China au susținut că liderii politici au aflat despre noul coronavirus pe 20 ianuarie, iar o mare parte a populației acuză de mai multe săptămâni autorităţile locale că au reacţionat cu întârziere la apariția bolii.

Între timp, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că este „imposibil de prezis ce direcție va lua această epidemie”, potrivit AFP.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din China a declarat însă că ţara este pe cale să controleze epidemia, că măsurile „de control şi de prevenire a epidemiei în diferite zone ale ţării'' și-au arătat efectele.

XS
SM
MD
LG