Linkuri accesibilitate

Peste 1.700 de români au încălcat prima noapte de carantină


1.741 de persoane au fost depistate și sancționate de polițiști în prima noapte în care au intrat în vigoare, între orele 22.00 și 6.00, prevederile ordonanței militare care restricționează circulația persoanelor, transmite Poliția Română.

De asemenea, 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locația, iar polițiștii au aplicat față de acestea 19 sancțiuni contravenționale, mai spune sursa citată.

Potrivit prevederilor ordonanței militare emise de guvern, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

XS
SM
MD
LG