Linkuri accesibilitate

45 de tone de material sanitar au ajuns pe Aeroportul Otopeni


100.000 de combinezoane de protecție au fost aduse din Coreea de Sud
100.000 de combinezoane de protecție au fost aduse din Coreea de Sud

O aeronavă NATO cu 45 de tone de echipament medical, printre care 100.000 de combinezoane de protecție, a autorizat joi pe Aeroportul Otopeni.

Echipamentul militar achiziționat din Coreea de Sud a fost adus în țară după ce România a solicitat sprijin prin intermediul Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO.

Echipamentele au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 din România.

Transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic.

„Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic”, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Capabilității de Transport Aerian Strategic a fost semnat în 2008 de către România. Parte la memorandum mai sunt alte nouă țări NATO - Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA și Ungaria, cât și două membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda și Suedia.

XS
SM
MD
LG