Linkuri accesibilitate

Un depozit de petrol rusesc din portul Azov, incendiat de un atac cu drone al Ucrainei - surse RFE/RL


Imagine cu incendiul din portul Azov postat de Ministerul rus pentru Situații de Urgență pe 18 iunie 2024.
Imagine cu incendiul din portul Azov postat de Ministerul rus pentru Situații de Urgență pe 18 iunie 2024.

Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de petrol din portul Azov, în apropiere de orașul Rostov-pe-Don din sudul Rusiei. Guvernatorul regiunii susține că incendiul a fost cauzat de un atac cu drone în noaptea de 17-18 iunie.

Guvernatorul Rostovului, Vasili Golubev, susține că nu sunt victime și că „nu există niciun risc ca incendiul să se răspândească la alte facilități”.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a postat o înregistrare cu incendiul și a explicat că un rezervor de combustibil de 5.000 de metri cubi a luat foc.

Conform ultimelor informații, la fața locului intervin 200 de oameni și 49 de echipamente.

Oficialii ruși au dat vina pe dronele ucrainene pentru multiplele atacuri asupra instalațiilor petroliere din ultimele săptămâni, de lângă granița cu Ucraina, la Belgorod și Novoșahtinsk.

Kievul evită, în general, să comenteze incidentele. Însă, principala agenție ucraineană de securitate și contrainformații s-a aflat în spatele atacului, a declarat o sursă din forțelede securitate ucrainene pentru RFE/RL.

Aceeași sursă a precizat că a fost o operațiune specială a Serviciului ucrainean de securitate (SBU), care a folosit mai multe drone, și că astfel de operațiuni vor mai fi desfășurate.

Depozitele de petrol și infrastructura energetică sunt tot mai des ținte ale Ucrainei, care încearcă astfel să slăbească rezervele armatei ruse.

Ucraina a fost supusă unor lovituri aproape constante cu drone și rachete rusești asupra infrastructurii sale civile și energetice de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, în urmă cu doi ani.

Atacurile aeriene rusești au cauzat numeroase victime în rândul civililor și pagube materiale uriașe în toată țara, inclusiv în capitala Kiev.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG