Linkuri accesibilitate

Ungureanu: Bagdasar-Arseni, amendat și pentru infecții nosocomiale


Deputatul Emanuel Ungureanu spune că spitalul a mai fost sancționat pentru probleme de igienă și, mai mult, pentru infecții nosocomiale

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, autor al dezăluirii despre modul în care se face curățenie la spitalul „Bagdasar-Arseni”, spune că reprezentanții spitalului mint atunci când pretind că nu au idee despre cum se întreține curățenia în spital. Este vorba despre cel mai mare spital din țară unde se fac cele mai complicate operații pe creier și unde pereții sunt spălați de firma de curățenie cu mopul murdar, cu care se curăță pe jos, potrivit dezvăluirilor recente ale deputatului USR.

Florin Bica, purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni „a mințit cu nerușinare” atunci când a declarat televiziunii Digi 24 că nu are date despre modul precar în care se face curățenia în unitatea sanitară”, spune deputatul USR într-o nouă postare, făcută pe pagina sa de Facebook.

Nu doar că a știut, spune sursa citată, dar spitalul a ascuns că în luna octombrie-noiembrie a anului trecut spitalul a primit mai multe amenzi de la Direcția de Sănătate Publică „tocmai pentru nereguli care vizează curățenia” și, mai mult de atât, pentru că nu a raportat infecții nosocomiale din spitalul de neurochirugie.

Sancțiunile primite de spitalul Bagdasar-Arseni în luna noiembrie:

  • 30.000 lei pentru neîntreținerea în condiții corespunzătoare a instalațiilor de evacuare a apelor uzate;
  • 3 amenzi de câte 2000 de lei pentru personalul care nu a depistat/raportat infecțiile nosocomiale și nu a respectat protocoalele de lucru;
  • 2.000 de lei a fost aplicată unei persoane care nu a verificat aparatura pentru sterilizare.

Una dintre amenzi, de 2.000 de lei a fost acordată unei persoane „de la firma care asigură întinsul jegului pe pereți în acest spital, SC Universal Med Cleaning SRL, pentru nerespectarea protocoalelor de lucru”, spune deputatul USR.

În opinia sa, amenzile primite „sunt mult prea mici și nu sperie firmele de curățenie care nu își fac treaba în spitale.”

„Din informațiile pe care le dețin, Inspecția Sanitară de Stat este în control la această oră la Spitalul Bagdasar-Arseni, în mod clar managementul spitalului nu își face datoria și trebuie sancționat drastic de Ministerul Sănătății. Mizeria și incompetența ucid!”, mai spune Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a cerut Direcției de Sănătate Publică un control la spitalul „Bagdasar-Arseni” din Capitală, după ce a primit și postat duminică pe Facebook imagini în care apar infirmiere care spală pereții cu mopul murdar.

În replică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni, Florin Bica, a precizat, la Digi24, că luni a fost chemată conducerea firmei de curățenie pentru a da explicații.

„Nu o văd zilnic (situația, n.r.). Firma cu care spitalul are contract pentru curățenia spațiilor publice are niște condiții de îndeplinit. Este verificată de către directorul de îngrijiri și sunt verificate de asistente șefe. (...) Legat de aceste imagini, fără discuție că managementul spitalului a convocat conducerea firmei pentru a clarifica aspectele prezentate”, a spus el, precizând și că în imaginile pe care le-a primit nu a observat dacă infirmierele care spălau pereții au folosit mopul și pentru podea, și pentru pereți.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG