Linkuri accesibilitate

Mai mulți deputați municipali îi cer demisia lui Vladimir Putin: „E nevoie de o schimbare, totul a mers prost"


Contestarea lui Vladimir Putin este brutal înăbușită în Rusia, unde mai mulți opozanți au căzut de la etaj, s-au îmbolnăvit subit sau au ajuns în închisoare. Imagine generică cu președintele rus, Vladimir Putin.

Deputații municipali din Moscova, districtul Lomonosovski, au făcut apel la președintele rus Vladimir Putin să demisioneze, spunând că „totul a mers prost” de la începutul celui de-al doilea mandat al său și cred că este necesară o schimbare a puterii pentru binele țării.

Deputații și-au postat decizia pe site-ul districtului Lomonosovski, inclusiv un videoclip de 30 de minute cu întâlnirea lor din 8 septembrie.

În apelul lor, deputații subliniază că retorica agresivă a lui Putin și a subordonaților săi a aruncat Rusia înapoi în epoca Războiului Rece. Aceștia au contestat datele economice care arată o dublare a PIB-ului țării și au spus că salariul minim nu a crescut la nivelul declarat de guvern.

Ei au mai spus că oameni inteligenți și harnici au părăsit Rusia în masă și că nu există nicio urmă de stabilitate promisă.

Adresându-se direct lui Putin, ei au spus: „părerile dumneavoastră, modelul dumneavoastră de management sunt fără speranță depășite și împiedică dezvoltarea Rusiei și potențialul uman al acesteia”.

Deputații au făcut apel și la primarul Moscovei, Serghei Sobianin, spunând că sistemul de autoguvernare locală nu funcționează de fapt la Moscova, iar puterea duală s-a dezvoltat la nivel de district, ceea ce împiedică orice inițiativă a localnicilor și a reprezentanților acestora.

Este a doua cerere de demisie în ultimele zile. Un protest similar a avut loc la începutul acestei săptămâni, când șase parlamentarii locali din Sankt Petersburg au cerut camerei inferioare a Parlamentului să îl acuze pe Putin de înaltă trădare pentru decizia sa de a lansa invazia sa neprovocată în Ucraina.

După mesajul transmis, cei șase au fost chemați la Poliție.

Cei șapte parlamentari din districtul municipal Smolny din Sankt Petersburg au primit citații pe 8 septembrie, ordonându-le să vină la poliție a doua zi pentru a completa protocoale cu acuzația de discreditare a forțelor armate ale Rusiei.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG